Ταξίδι στην Ολλανδία

   Πόσες αλήθεια ομορφιές μπορεί να κρύβει μια μικρή και πυκνοκατοικημένη χώρα όπως είναι η Ολλανδία; Η χώρα λοιπόν με την επίσημη ονομασία «Κάτω Χώρες», γνωστή για τις τουλίπες της και τα όμορφα λουλούδια της, τους ανεμόμυλους αλλά και …τα ποδήλατά της, αποτελεί έναν από τους πιο διάσημους προορισμούς της Ευρώπης. Από τα γραφικά κανάλια του Άμστερνταμ μέχρι τα μεγαλοπρεπή, μεσαιωνικά κτίρια της Χάγης αλλά και το εντυπωσιακό Ρότερνταμ, η Ολλανδία μας χαρίζει απλόχερα τις φυσικές ομορφιές της …κρυφές και φανερές!

    Η Ολλανδία είναι μια μικρή πυκνοκατοικημένη χώρα που βρίσκεται στην δυτική Ευρώπη . Η χώρα περιβάλλεται από τη βόρεια θάλασσα, το Βέλγιο και την  Γερμανία . Ο πληθυσμός της ανέρχεται γύρω στους 17,44 εκατομμύρια κατοίκους . Πρωτεύουσα της Ολλανδίας είναι το Αμστερνταμ  με πληθυσμό 821.752 κατοίκους . Η επίσημη και πλειοψηφική γλώσσα της είναι τα Ολλανδικά .

    Είναι γνωστή για την παραγωγή λουλουδιών και το πιο χαρακτηριστικό είναι η Τουλίπα , η οποία φυτευεται σε μεγάλες ποσότητες κάθε χρόνο. Επιπλέον κάθε χρόνο στην   χώρα αυτή πραγματοποιείται το φεστιβάλ λουλουδιών την άνοιξη, στο οποίο μπορεί κανείς να θαυμάσει απο κοντά την ποικιλία σε είδη λουλουδιών το οποίο αξίζει να το δείτε .Τέλος, το κλίμα της είναι ωκεάνιο με δυτικούς ανέμους και οι θερμοκρασίες είναι ήπιες τον χειμώνα και δροσερές το καλοκαίρι.

    Ένα από τα  διασημότερα αξιοθέατα της Ολλανδίας είναι το πάρκο Efteling .Είναι το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο της Ολλανδίας, χαρίζοντας υψηλής ποιότητας ψυχαγωγία εδώ και έξι δεκαετίες. Από το 1952, όταν και πρωτοάνοιξε τις πύλες του στο κοινό, το πάρκο Έφτελινγκ (Efteling) έχει κερδίσει την καρδιά μεγάλων και μικρών επισκεπτών με την πληθώρα των προγραμμάτων και δραστηριοτήτων που προσφέρει. Πλούσιο θέαμα και διασκέδαση άνευ όρων παρέχονται απλόχερα στους εκατοντάδες χιλιάδες επισκεπτών που κάθε χρόνο έρχονται από όλο τον κόσμο στο Έφτελινγκ για να περάσουν ατέλειωτες ώρες ξεγνοιασιάς και ψυχαγωγίας. Εκεί μπορεί κανείς να θαυμάσει πολύχρωμα καρουζέλ, πειρατικά πλοία, νάνους , ξωτικά και συνεχή δρώμενα. Περιλαμβάνει και μυστηριώδεις πόλεις με ιππότες, στοιχειωμένα κάστρα με σκοτεινά δωμάτια,  και  το ανθρωπόμορφο Δέντρο των Παραμυθιών που διηγείται ιστορίες. Επιπλέον διαθέτει τρισδιάστατες μινιατούρες, τρένα , μικροσκοπικά χωριά και τον  περίφημο Ιπτάμενο Ολλανδό.Στη συνέχεια υπάρχουν το πλοίο-θρύλος, μια μεγάλη λίμνη με γόνδολες, μια αραβική πόλη κατευθείαν βγαλμένη από τις χίλιες και μία νύχτες. Τέλος εκεί υπάρχουν ζούγκλες και αγαπημένα παραμύθια, όλα βρίσκουν την θέση τους στο Έφτελινγκ, και υπόσχονται να σας χαρίσουν ώρες διασκέδασης που θα σας μείνουν αξέχαστες.  

 

ΠΗΓΕΣ :

 Ολλανδία wikipedia 

 Efteling wikipedia 

 Keukenhof wikipedia 

Αξιοθέατα της Ολλανδίας 

εικόνα

εικόνα

εικόνα

εικόνα