ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ

ef45540fc51a3c57423aa0bc3b4c5398-2

Υλικά Συνταγής:

  • 120 γραμμάρια βούτυρο
  • 1/2 κούπα άχνη ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1 κ. γλ. υγρή βανίλια
  • 1 κ. γλ. κανέλα
  • 1/4 κ. γλ. αλάτι
  • 1½ κούπα αλεύρι
  • 1/4 φλ. αμύγδαλα τριμμένα
  • 1/4 φλ. κράνμπερι
  • 2 κ. γλ. λευκό ξύδι
  • 1/2 κ. γλ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • 1 κ. γλ. μπέικιν
  • άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

-Προετοιμασία: 0:15′

-Μαγείρεμα: 0,15′

-Μερίδες: 35 τεμάχια

 Εκτέλεση:

Για τους κόκκινους κουραμπιέδες, προθερμαίνουμε πρώτα τον φούρνο στους 180° βαθμούς C στον αέρα. Χτυπάμε του βούτυρο με την άχνη ζάχαρη για 5 λεπτά να ασπρίσει. Προσθέτουμε στο βούτυρο το αυγό, τη βανίλια και το αλάτι. Σε ένα μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, την κανέλα και το κακάο. Προσθέτουμε το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής στο ξύδι και ανακατεύουμε να διαλυθεί πολύ καλά. Προσθέτουμε το χρώμα στο μείγμα, εναλλάξ με το αλεύρι. Προσθέτουμε και τα αμύγδαλα με το κράνμπερι, αφού τα αλευρώσουμε. Μόλις σχηματιστεί η ζύμη μας, πλάθουμε τα μπαλάκια μας και τα ακουμπάμε σε μια λαμαρίνα στρωμένη με σοκολάτα. Ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου ανάλογα με τον φούρνο. Αφού ψηθούν, τα αφήνουμε για 5 λεπτά στη λαμαρίνα και μετά τα μεταφέρουμε. Μόλις κρυώσουν λίγο, τα αχνίζουμε.

Μανουέλα Σαχόλλι

Γεωργία Γιαννάκη

Ορέστης Καϊτατζής

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης