Το γαλλικό άρωμα

Η Γαλλία έχει μακρά παράδοση στην παρασκευή αρωμάτων και ανήκει στις χώρες με τις υψηλότερες πωλήσεις  παγκοσμίως.  Τα γαλλικά αρώματα είναι από τα ποιοτικότερα και πιο ιδιαίτερα στον κόσμο.

Στη προβηγκία (Provence), περιοχή της Γαλλίας, καλλιεργούνται υψηλής ποιότητας συστατικά : λεβάντα, γιασεμί, μυρτιά, τριαντάφυλλο και άνθη πορτοκαλιάς. Η ποιότητα αυτών των φυσικών συστατικών δεν μπορεί να αντικατασταθεί από καθένα συνθετικό άρωμα στην αρωματοποιία. Επιπλέον, τα γαλλικά αρώματα, που παράγουν οι πιο γνωστές εταιρίες, παρασκευάζονται με παραδοσιακές μεθόδους υπό την επίβλεψη έμπειρων επαγγελματιών και αποτελούν πραγματικά αριστουργήματα τις αρωματοποιίας.

Ελένη Κ.

France: Grasse, the center of the world’s perfume industry

Η Γαλλία διαθέτει δε δεκάδες πόλεις, που σε ταξιδεύουν με την ομορφιά τους, την ιστορία και τα αξιοθέατά τους. Αυτή τη φορά ταξιδεύουμε με αρώματα. Ο λόγος για την πόλη Grasse ή όπως αλλιώς είναι γνωστή : «η χώρα των αρωμάτων».  Αποτελεί την παγκόσμια πρωτεύουσα του αρώματος λόγω των σπάνιων ποικιλιών λουλουδιών που διαθέτει. Στην πόλη Grasse θα βρεις λεβάντα, μυρτιά, γιασεμιά, τριαντάφυλλο, άγριες πορτοκαλιές και μιμόζα.

Στη γαλλική Ριβιέρα και συγκεκριμένα στην Grasse είναι που δημιουργήθηκε για πρώτη φορά το θρυλικό άρωμα του οίκου Chanel, No 5.

Ο αρωματοποιός Ernest Bo, το 1920 εμπνεύστηκε το συγκεκριμένο άρωμα από τα λευκά γιασεμιά, που ανθίζουν μόνο στην Grasse και για τρεις μήνες μόνο το χρόνο. Η ιστορία του Chanel No 5 συνεχίζεται έως τις ημέρες μας στην πόλη αυτή, από όπου παίρνει τις πρώτες ύλες από την οικογένεια Mioul, που παράγει το συγκεκριμένο μοναδικό είδος γιασεμιού.

Θανάσης Κ.

ΣΤ” τάξη

8ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ

 

0-ibalise-alt---hotel-grasse-360x360

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης