Λυών (Lyon)

Λυών: Ένα ταξίδι στο όνειρο

Μπορεί το Παρίσι να έχει καθιερωθεί ως η «Πόλη του Φωτός» όμως, υπάρχει μία πόλη που εύκολα συναγωνίζεται τη λαμπρότητα και την ομορφιά του. Η Λυών, πρωτεύουσα της περιφέρειας Rhône-Alpes, είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας μετά τη Μασσαλία, ένας τόπος πλούσιος ιστορικά και πολιτιστικά, ένας μέρος τόσο μοναδικό που μετατρέπει το ταξίδι σε όνειρο.

Βρίσκεται στο σημείο που συναντιούνται ο ποταμός Ροδανός με τον ποταμό Σον, στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας

Στη Λυών υπάρχουν πολλά hop-on, hop-off λεωφορεία που θα σας κάνουν μία γρήγορη ξενάγηση στα πιο διάσημα αξιοθέατα. Ωστόσο, έχει αρκετά μουσεία που αξίζουν το ενδιαφέρον σας. Εκτός από το φουτουριστικό κτήριο Confluences, που φιλοξενεί το μουσείο Φυσικής Ιστορίας, υπάρχει το Μουσείο Καλών Τεχνών με μία μόνιμη συλλογή από έργα των Vincent van Gogh, Renoir, El Greco, Picasso, Max Ernst και Francis Bacon. Τέλος, το Institut Lumière, διηγείται την ιστορία των αδερφών Auguste και Louis Lumière που αφιέρωσαν τη ζωή τους στον κινηματογράφο και γύρισαν τις πρώτες ταινίες.

Ερωφίλη Σ.

Ε” τάξη

22ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου

 

lyon-travel-guide-lead-imagebuildings-by-river-against-clear-blue-sky-957937206-90102cdb11684839aa79550952671b6elyon-from-calais_list-image

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης