«Το τατουάζ και οι κίνδυνοι για την υγεία του ανθρώπου» από τον Γιώργο Φιωτοδημητράκη Α4

Το τατουάζ απαιτεί το τρύπημα του πάνω στρώματος του δέρματος. Αυτό προκαλεί μόλυνση και αλλεργικές αντιδράσεις. Οι σύγχρονοι επαγγελματίες του τατουάζ προσπαθούν να ακολουθούν τις οδηγίες προφύλαξης όπως να εργάζονται με είδη μιας χρήσης και αποστειρωμένα εργαλεία για να μειώσουν τους κινδύνους.
Οι δερματολόγοι πιστεύουν ότι οι χρωστικές των τατουάζ προκαλούν σπάνιες και σοβαρές ιατρικές επιπλοκές. Το μελάνι στο σώμα προξενεί κάποιες φορές αλλεργική αντίδραση, παραμόρφωση του δέρματος και μεγάλης διάρκειας ερεθισμούς.
bracelet_tattoo_1
Ένα μοδάτο tattoo μπορεί να είναι προσωρινό, αλλά στην πραγματικότητα διαρκεί για πάντα πάνω στο σώμα μας. Πολλοί μετανιώνουν κάνοντας ένα τατουάζ μέσα σε μία δεκαετία. Τα πολύ μικρά τατουάζ και τα τατουάζ με πολύ λεπτές γραμμές δεν δείχνουν ωραία στο μέλλον, όταν το μελάνι απλώνεται σε όλο το δέρμα.
Πολλοί προτιμούν φίδια, δράκους, πεταλούδες, ήλιους και φεγγάρια, γιατί ενδεχομένως συμβολίζουν κάτι για εκείνους. Το 50% των ανθρώπων που κάνουν τατουάζ είναι φοιτητές που θέλουν να πειραματιστούν με το στυλ τους. Άλλοι κάνουν τατουάζ τα οποία ταιριάζουν με τη μόδα, αλλά η μόδα αλλάζει. Μπορείς να αγοράσεις καινούργια ρούχα, να αλλάξεις μαλλιά, αλλά δεν μπορείς να ξεφορτωθείς τα τατουάζ.
Σύμφωνα με επαγγελματίες πολλοί ζητάνε περίεργα τατουάζ, άλλοι την ημερομηνία γέννησης κάποιου σημαντικού προσώπου, άλλοι φράσεις που είναι της μόδας και κάποιοι meme τα οποία έχουν παλιώσει. Άλλοι κάνουν τατουάζ στο πρόσωπο και άλλοι στα δάκτυλα των χεριών και των ποδιών.
Τέλος, είναι καλό πριν πάμε σε ένα μαγαζί που σχεδιάζει τατουάζ, να σκεφτούμε πολύ για αυτήν την πράξη μας, εφόσον υπάρχουν πολλές αρνητικές συνέπειες για την υγεία μας και πολλές πιθανότητες να το μετανιώσουμε.

Γιώργος Φιωτοδημητράκης Α4

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης