NIKE

           Η ιστορία της

Το όνομα Nike προέρχεται από την αρχαία Ελλάδα και συγκεκριμένα από την θεά Νίκη.Η  εταιρία Nike όπως όλοι γνωρίζουμε σπάει τα ρεκόρ πωλήσεων με τα streetwear κυρίως υποδήματα της τα οποία είναι μεγάλη αδυναμία και πολλών διασημοτήτων.Η Nike, Inc. Είναι αμερικανική πολυεθνική εταιρεία που ασχολείται με το σχεδιασμό, την ανάπτυξη, την κατασκευή και σε παγκόσμιο επίπεδο το μάρκετινγκ και τις πωλήσεις υποδημάτων, ενδυμάτων, εξοπλισμού, εξαρτημάτων και υπηρεσιών.  Η εταιρεία έχει την έδρα της κοντά στο Μπίβερτον του Όρεγκον, στη μητροπολιτική περιοχή του Πόρτλαντ στις ΗΠΑ. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές αθλητικών υποδημάτων και ενδυμάτων στον κόσμο, όπως και μεγάλος κατασκευαστής αθλητικού εξοπλισμού, με έσοδα άνω των 24,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά το οικονομικό έτος 2012 (που έληξε στις 31 Μαΐου του 2012). Από το 2012, απασχολούσε περισσότερους από 44.000 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Το 2014 η μάρκα και μόνο εκτιμήθηκε σε 19 δισεκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας την το πιο πολύτιμο εμπορικό σήμα μεταξύ των αθλητικών επιχειρήσεων.

 

 

 

ueaaaa nikhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

 

Τα χαρακτηριστικά κάθε παπουτσιού

Η εταιρία έγινε γνωστή για τα παπούτσια της για έναν και μοναδικό λόγο. αυτός είναι πως η ίδια έχει αφοσιωθεί στο να κάνει τα παπούτσια της να είναι προσιτά στους ανθρώπους. Στοχεύοντας λοιπόν στην άνεση κάθε παπουτσιού της, και στην ποιότητα του  η NIKE έχει εξελιχθεί σε μια από τις καλύτερες αν όχι η καλύτερη μάρκα αθλητικών ειδών και ιδιαίτερα παπουτσιών.

 

 

2219737

 

 

Η σχέση της με την jordan

Η σειρά παπουτσιών Michael Jordan της NIKE εγκαινιάστηκε το 1985 και είναι μέχρι και σήμερα η μακράν πρώτη σε πωλήσεις. Αυτό συνέβη καθώς ο Michael Jordan ήταν πάντοτε είδωλο για όλον σχεδόν τον κόσμο του μπάσκετ και η σκέψη κάθε πελάτη της Nike ότι θα φορούσε τα παπούτσια ενός θρύλου τον συνάρπαζε. Φυσικά στην συνεχεία ο σπουδαίος αυτός μπασκετμπολίστας είχε βοηθήσεις την NIKE στο να διαφημίσει τα προϊόντα με το λογότυπο του πάνω και στην συνέχεια αυτός χορηγήθηκε από αυτή.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για παπουτσια jordan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Top