Εκδρομή Γ΄ Λυκείου του ΓΕΛ Σοχού

Μια εκδρομή
Μια μικρή διαδρομή
Ήταν όλο αυτό
Που το λέγαμε αγάπη

Μια εκδρομή
Στην καρδιά μια ρωγμή
Όλο κι όλο ένα χτες
Στου μυαλού μας την άκρη.

Ηρώ Τριγώνη

 

    Σχολική χρονιά 2021-2022 στην μετά-covid εποχή. Γ΄ λυκείου στο ΓΕΛ Σοχού.

Μια  «φουρνιά» παιδιών που τα είχα από την Α΄ Και φτάσαμε σύν Θεώ στη Γ΄ και αποφοιτήσαμε. Θα μου πείτε, αυτά αποφοίτησαν κι όχι εσύ. Θα σας απαντήσω ότι κάθε δάσκαλος αρχίζει και τελειώνει, φοιτά και αποφοιτά κάθε χρονιά με τους μαθητές και τις μαθήτριές του, τα παιδιά του!

Έτσι κι εγώ μ’ αυτά τα παιδιά, με τηλεκπαίδευση και δύσκολες συνθήκες, φτάσαμε στη Γ’ Λυκείου και τελειώσαμε. Κάναμε την εκδρομή! Αχ! αυτή η πενθήμερη, το όνειρο όλων των μαθητών!

Αθήνα, Ακρόπολη, Σύνταγμα, Μουσεία, Άργος, Ναύπλιο, Παλαμήδι, λέξεις-κλειδιά που κρύβουν μέσα τους γνώση, τρέλα, γέλιο, ζωντάνια, πολλή χαρά κι ακόμα περισσότερα χαμόγελα.

Όλοι μας μια παρέα σε μια σχεδόν τέλεια εκδρομή (και λέω σχεδόν, γιατί τέλειος είναι μόνον ο Θεός).

Παιδιά, σας ευχαριστούμε που μας κάνατε την τιμή να σας συνοδέψουμε στην εκδρομή σας. Σας ευχαριστούμε που μας επιτρέψατε να κλέψουμε από τη νιότη σας, την ξεγνοιασιά σας, τη ζωντάνια σας, το κέφι σας.

Εύχομαι να κάνετε πολλές και μεγάλες εκδρομές στη ζωή σας. Αλλά η πενθήμερη της Γ’ Λυκείου του ΓΕΛ Σοχού στην Αθήνα και στο Ναύπλιο θα είναι φωτεινό σημάδι στη μνήμη σας, μέχρι τα γεράματά σας.

Σας αγαπάμε!!

Αστέριος Καραγιοβάννης

Θεολόγος ΓΕΛ Σοχού

εκδγ2

 

Μία εκδρομή, χίλιες λέξεις,

Της Άννας Ξαντινίδου

Καταφέραμε ύστερα από τρία χρόνια εγκλεισμού να πραγματοποιήσουμε την πενθήμερη εκδρομή της Γ΄ Λυκείου, που τόσο πολύ επιθυμούσαμε.

Στην αρχή ούτε εμείς οι ίδιοι το πιστεύαμε ότι το όνειρό μας κατά τη διάρκεια των μαθητικών μας χρόνων θα γινόταν επιτέλους πραγματικότητα.

Επιλέξαμε ως προορισμούς την Αθήνα και το Ναύπλιο καθώς, όπως είναι γνωστό σε όλους, τα αξιοθέατα που επρόκειτο να δούμε είναι μοναδικά.  Ήμασταν όλοι ενθουσιασμένοι από την πρώτη κιόλας στιγμή και ανυπομονούσαμε να ζήσουμε αυτή τη μοναδική εμπειρία.

Ακόμη και η διαδρομή μας φάνηκε ενδιαφέρουσα, αφού όλη την ώρα βάζαμε μουσική, μιλούσαμε μεταξύ μας, αλλά και απολαμβάναμε τα υπέροχα  φυσικά τοπία. Επιπλέον, η μοναδική ξεναγός μας, η κυρία  Έλσα μας μιλούσε γι΄ αυτά  που βλέπαμε και μας εξηγούσε την ιστορία τους.

Γενικότερα η ατμόσφαιρα ήταν πολύ ευχάριστη και όλοι μας πολύ ευδιάθετοι. Οι καθηγητές μας ήταν μοναδικοί και συνέβαλαν ώστε να γίνει αυτή η εκδρομή ακόμη καλύτερη. Οι μέρες μας κυλούσαν όμορφα και τα αξιοθέατα που επισκεφθήκαμε θα μας μείνουν σίγουρα αξέχαστα.

Προσωπικά, μου άρεσε περισσότερο η Ακρόπολη και το Μουσείο της, καθώς όσα είδαμε και ακούσαμε ήταν εντυπωσιακά και μας βοήθησαν να μάθουμε καλύτερα την ιστορία της χώρας μας.

Ωστόσο, και το Ναύπλιο μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, με τα γραφικά στενά του και τα μικρά μαγαζάκια με τα άπειρα σουβενίρ.

Οι βραδιές μας, θεωρώ, ότι ήταν όλες μοναδικές με πολύ χορό, κέφι, τραγούδι αλλά και γνωριμίες με παιδιά από άλλα σχολεία που μας έκαναν να περάσουμε ακόμα πιο ωραία.

Αυτό όμως που θα μου μείνει αξέχαστο είναι το πόσο δεθήκαμε μεταξύ μας, αλλά και με τους καθηγητές μας, την ξεναγό μας και τον υπέροχο οδηγό μας, γεγονός που συνέβαλε στο να ζήσουμε στιγμές απερίγραπτου γέλιου και χαράς.

Μπορεί αυτή η εκδρομή να ήταν η πρώτη και η τελευταία μας ως σχολείο, ωστόσο θα μείνει σίγουρα αξέχαστη σε όλους μας και θα τη θυμόμαστε πάντα.

Αυτό που εύχομαι είναι να καταφέρουμε κάποια στιγμή να βρεθούμε ξανά όλοι μαζί και να θυμηθούμε όλες αυτές τις στιγμές!!!

εκδρ γ1

 

Μια αξέχαστη εκδρομή,

 της Μαρίας Μισχοπούλου

Την προηγούμενη εβδομάδα έλαβε χώρα η πενταήμερη εκδρομή μας στην Αθήνα και το Ναύπλιο.

Ήταν μία πολύ όμορφη εξόρμηση και μας βοήθησε να γεμίσουμε μπαταρίες και να έρθουμε πιο κοντά σαν τάξη.

Επισκεφτήκαμε πολλούς αρχαιολογικούς χώρους με αποκορύφωμα, για μένα προσωπικά, το μουσείο της Ακρόπολης, όπου είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα ξενάγηση για την ιστορία της πόλης, αλλά και τους μύθους που την συνοδεύουν. Έπειτα ανεβήκαμε στον Παρθενώνα και συνεχίσαμε την ξενάγησή μας. Όλοι μας αισθανθήκαμε δέος και θαυμασμό αντικρίζοντας τον αρχαίο ναό, καθώς αναλογιστήκαμε την τεράστια αξία του ελληνικού πολιτισμού.

Άλλη μια ενδιαφέρουσα στάση ήταν το Παλαμήδι στο Ναύπλιο, όπου ήταν εντυπωσιακή η εναρμόνιση του οχυρού με την φύση, αλλά και την μαγευτική θέα.

Τα βράδια πηγαίναμε σε διάφορα τοπικά μαγαζιά, όπου διασκεδάσαμε με φαγητό και χορό κι όταν επιστρέφαμε στο ξενοδοχείο μαζευόμασταν όλοι μαζί στα δωμάτια, συζητώντας και κάνοντας πλάκες ο ένας στον άλλον.

Γενικότερα, ήταν μία μοναδική εμπειρία, που όλοι μας μαζί με τους καθηγητές μας απολαύσαμε και θα την θυμόμαστε για πάντα. Προσωπικά χάρηκα πολύ που πήρα μέρος σε αυτή την εκδρομή και σίγουρα θα επαναφέρω στη μνήμη μου τις όμορφες και αστείες στιγμές που ζήσαμε όλοι μαζί ως τάξη!!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης