Εκδρομή Α΄ και Β΄ Λυκείου ΓΕΛ Σοχού

Γαλάζια πεύκα τρέχουν στο μυαλό μου
σε τούτη την αξέχαστη εκδρομή.

Μάνος Ελευθερίου

Το σχολικό έτος 2021-2022 ήταν μια χρονιά όπου προσπαθήσαμε όλοι, εκπαιδευτικοί και μαθητές, να επανέλθουμε στην κανονική ζωή και να θυμηθούμε πώς ζούσαμε πριν την πανδημία.

Σ’  αυτό το πλαίσιο πραγματοποιήσαμε τετραήμερη εκδρομή στην Αθήνα με την Α΄ και Β΄ Λυκείου. Η εκδρομή στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Επισκεφθήκαμε τον βράχο της Ακρόπολης, το μουσείο της Ακρόπολης, το Σύνταγμα, την Εθνική Πινακοθήκη, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το Αττικό Πάρκο. Μετά τις καθορισμένες επισκέψεις στους χώρους πολιτισμού, δινόταν στους μαθητές ελεύθερος χρόνος να περιηγηθούν σε συγκεκριμένα μέρη της Αθήνας, να πάρουν μια γεύση από την ατμόσφαιρα και τον τρόπο ζωής των ανθρώπων στην πρωτεύουσα.

Γυρίσαμε πίσω όλοι πλουσιότεροι σε εικόνες και εντυπώσεις από τον αρχαίο, αλλά και τον σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό.

Παρατηρήθηκε τόνωση και ανανέωση στις σχέσεις των μαθητών μεταξύ τους, που συνέβαλε γενικά σε ένα θετικό συγκινησιακό κλίμα ακόμα και όταν επιστρέψαμε στο μάθημα. Τα κοινά βιώματα των μαθητών έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη μεταξύ ομαλή τους συνύπαρξη.

Κοινή ευχή όλων μας είναι η κοινωνική ζωή εντός και εκτός σχολείων να εξελίσσεται ομαλά και οι μαθητές να έχουν την ευκαιρία να βιώνουν ευχάριστες στιγμές και εκτός σχολικού περιβάλλοντος με τους συμμαθητές και τους καθηγητές τους.

Εν τέλει απώτερος σκοπός του σχολείου είναι να προετοιμάσει τα παιδιά για την ζωή και οι σχολικές εκδρομές είναι μια καλή ευκαιρία για να δουν τα παιδιά πώς λειτουργούν ατομικά, αλλά και πώς λειτουργεί ένα κοινωνικό σύνολο, έστω για λίγες μέρες μακριά από τον προστατευτικό μανδύα της οικογένειας.

Σταυρούλα Χρηστίδου,

Καθηγήτρια Γερμανικών  ΓΕΛ Σοχού

1655836591726

 

ΑΘΗΝΑ ΜΟΥ

  Στην εκδρομή περάσαμε πολύ ωραία πήγαμε σε μουσείο σύγχρονης τέχνης και στην εθνική πινακοθήκη.

Η κυρία των Αγγλικών μας έκανε όλα τα χατίρια , μας πήγε όπου θέλαμε χωρίς αντίρρηση.

Δημήτρης Ξανθός, Β΄ Λυκείου

 

  Από την εκδρομή μου άρεσε πολύ η περιήγηση στα μουσεία και στην Ακρόπολη. Είχε πολύ καλό φαγητό και τέλος, μια όμορφη πανοραμική θέα όλης της πόλης από το ξενοδοχείο.

Ευδοκία Χουβαρδά, Β΄ Λυκείου

 

   Η εκδρομή ήταν  ευχάριστη. Είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε και να δούμε αρκετά ενδιαφέροντα  πράγματα, υπήρχε καλή παρέα, συνεργασία και συνεπώς διασκέδαση. Καθυστερήσαμε βέβαια να ξεκινήσουμε και κουραστήκαμε στη διαδρομή ,αλλά στη συνέχεια όλα πήγαν καλά!

Θεοφανία Χρηστίδου, Β΄ Λυκείου

 

Η σχολική εκδρομή ήταν μια αξέχαστη εμπειρία για την οποία θα μιλάω για μια ζωή, επειδή περάσαμε πραγματικά υπέροχα.

Παρά το γεγονός ότι είχαμε κάποιες μικρές ατυχίες και καθυστερήσαμε να φύγουμε, η διαδρομή ήταν υπέροχη, γεμάτη μουσική, χαρά και γέλιο. Επισκεφθήκαμε τον Παρθενώνα ο οποίος ήταν επιβλητικός, την Εθνική Πινακοθήκη στην οποία προσπαθήσαμε να «διαβάσουμε σωστά» έναν πίνακα, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το αττικό πάρκο.

Όλα ήταν υπέροχα και άξιζε πραγματικά η επίσκεψή μας!

Το καλύτερο κομμάτι  όμως ανήκει  στην βραδινή ζωή και  συγκεκριμένα την βραδινή ζώνη στο ξενοδοχείο.

 Οι συνοδοί μας ήταν υπέροχοι  και συνέβαλαν στο να περάσουμε όμορφα.

 Από αυτό το ταξίδι κρατάμε μόνο τα θετικά και το πιο σημαντικό: το ταξίδι αυτό ήταν ένας παράγοντας που συνέβαλε στο δέσιμο της τάξης μας.

Παρασκευή Σαββίδου, Β΄ Λυκείου

 

    Η εκδρομή  με το σχολείο μου ήταν μια αξέχαστη εμπειρία για εμένα. Ταξιδέψαμε σε μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Ελλάδας, την Αθήνα, είδαμε πολλά τουριστικά αξιοθέατα και, το κορυφαίο κατά την γνώμη μου αξιοθέατο, τον Παρθενώνα, με την εντυπωσιακή επιβλητικότητα του ανά τους αιώνες.

    Γνωρίσαμε έναν καινούργιο κόσμο, συναντήσαμε νέες κουλτούρες και τρόπους  ζωής.

 Ωστόσο, αυτό που έκανε ακόμη πιο συναρπαστική την εκδρομή ήταν το γεγονός ότι ταξίδεψα με τους ανθρώπους που έχω δεθεί μαζί τους όσο τίποτα άλλο στο κόσμο, τους συμμαθητές μου.

Μιχάλης Τσιλιπήρας, Β΄ Λυκείου

Εντυπωσιάστηκα από την αρχιτεκτονική των κτιρίων της Αθήνας. Ήταν μια ευχάριστη εμπειρία. Γνωρίσαμε καινούργια άτομα και δεθήκαμε περισσότερο  μεταξύ μας.

Μαρία Τρυφωνίδου, Α΄ Λυκείου

Δεν είχα επισκεφτεί ως τώρα την Αθήνα. Πρώτη φορά βρέθηκα σε μια τόσο μεγάλη και όμορφη πόλη. Θα ήθελα να μέναμε περισσότερες μέρες.

Λάζαρος Σαββίδης, Α΄ Λυκείου

Στην αρχή ένιωσα περίεργα λόγω της αλλαγής περιβάλλοντος, αλλά στη συνέχεια μου άρεσε πολύ. Ιδιαίτερα μου άρεσαν οι όμορφες, γραφικές γειτονιές στην Πλάκα.

Αναστασία Χρηστίδου, Α΄ Λυκείου

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης