ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ: Τι σημαίνει πως τα παιδιά πρέπει από μικρά να αποκτούν καταναλωτική συνείδηση;

Σύνθεση Απόψεων μαθητών του Α2, στα πλαίσια του μαθήματος «Πολιτική Παιδεία» υπό την επίβλεψη της κ. Ευρώπης Γκουλέτσα ΠΕ80 Οικονομίας.

 

«Τα παιδιά πρέπει από μικρά να μάθουν να αποταμιεύουν χρήματα για αγαθά και υπηρεσίες που αργότερα θα επιθυμούν ή θα έχουν ανάγκη. Έτσι, θα μάθουν να κάνουν σωστούς υπολογισμούς για τα νοικοκυριά τους».

-Κατερίνα Παπά

 

«Τα παιδιά πρέπει από μικρά να αποκτούν καταναλωτική συνείδηση, καθώς θα πρέπει να μάθουν να προσαρμόζονται οικονομικά στις δύσκολες καταστάσεις. Σ” αυτό παίζει σημαντικό ρόλο και ο γονιός ως παράδειγμα. Αν το παιδί τον βλέπει να ξοδεύει αλόγιστα πολλά χρήματα, θα τον μιμηθεί».

-Μαρία Μισχοπούλου

 

«Τα παιδιά θα πρέπει από  μικρά να αναγνωρίζουν ποια προϊόντα είναι συμφέροντα για την αγορά τους».

-Θεοπούλα Τρίγκα

 

«Τα παιδιά θα πρέπει να αποκτήσουν συνείδηση πότε χρειάζονται κάτι και πότε όχι. Επίσης, είναι σημαντικό να γνωρίζουν πότε είναι η καλύτερη περίοδος για να αγοράσουν κάτι».

-Κωνσταντίνος Σάμος

 

«Τα παιδιά πρέπει από μικρά να μάθουν να αγοράζουν αυτό που είναι περισσότερο χρήσιμο γι” αυτούς και για την οικογένειά τους και να μην σπαταλάνε τα χρήματά τους για ανούσια  πράγματα, τα οποία δεν θα τους χρησιμεύσουν σε τίποτα».

-Ιωάννα Σαββίδου

 

«Αν τα παιδιά δεν αποκτήσουν από νωρίς καταναλωτική συνείδηση, θα σπαταλούν πολύ εύκολα τα χρήματά τους και δεν θα μπορούν να πληρώσουν τους  φόρους και τα χρέη τους».

-Βασίλης Τσομπανίδης

 

«Τα παιδιά πρέπει να συνηθίζουν να κάνουν αποταμίευση, να προσαρμόζονται στις δύσκολες καταστάσεις και να είναι προετοιμασμένα για το μέλλον. Ωστόσο, πρέπει και οι γονείς να αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση. Αν αυτά τηρούνται, δεν θα υπάρχει πρόβλημα στην διαμόρφωση και διαχείριση του οικογενειακού προϋπολογισμού».

-Ανατολή Φωτιάδου

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης