Εθελοντική αιμοδοσία – Τοπική έρευνα

Στο πλαίσιο της δράσης του σχολείου μας «ενεργοί πολίτες», οι μαθητές για να συμμετάσχουν με τον τρόπο τους στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε ο πολιτιστικός σύλλογος Λαγκαδικίων την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου, εκπόνησαν ένα οπτικοακουστικό σποτ (πατήστε εδώ) και μία αφίσα για να προωθήσουν την προσπάθεια του συλλόγου.

αιμοδοσία αφίσα !

Αφίσα αιμοδοσίας

Η μαθήτρια της Α΄ τάξης Λαπουρίδου Γεωργία συνάντησε εθελοντές αιμοδότες, καθώς και επαγγελματίες υγείας, μίλησε μαζί τους και τους ζήτησε να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο από το οποίο προέκυψαν σημαντικά στοιχεία τα οποία μπορείτε να αναγνώσετε πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο.

https://schoolpress.sch.gr/lykoroneias/files/2024/04/Ερωτηματολόγιο-αιμοδοτών.cleaned.pdf

Σύμφωνα με τα δεδομένα της έρευνας το 79% των ερωτηθέντων είχε ξαναδώσει αίμα, μόνο το 58% είναι ενεργός αιμοδότης,  αλλά κανείς δεν χρειάστηκε αίμα στο παρελθόν.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Όσον αφορά το λόγο που οι ερωτηθέντες αποφάσισαν να γίνουν αιμοδότες, οι απαντήσεις τους μπορούν να ανιχνευθούν στο παρακάτω διάγραμμα.

Για πιο λόγο αποφάσισες να γίνεις αιμοδότης;

Όλοι οι ερωτηθέντες είχαν θετική άποψη για την αιμοδοσία δηλώνοντας ότι πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική πράξη βοήθειας στον συνάνθρωπο.

Οι γιατροί και οι νοσηλευτές που συμμετείχαν στην προσπάθεια μας,  έδωσαν ενδιαφέρουσες πληροφορίες και σημαντικά στοιχεία για την εθελοντική αιμοδοσία, τα οποία παραθέτουμε παρακάτω.

 https://schoolpress.sch.gr/lykoroneias/files/2024/04/Αιμοδοσία.cleaned-11.pdf

Τους ευχαριστούμε όλους θερμά

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Βουλγαρούδη Παρασκευή, Θεολόγος

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης