Θησέας και Μινώταυρος: Θεατρική παράσταση (Πολιτιστικό-Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, Δευτέρα 15/1/2024)

https://www.karmenrouggeri.gr/el/books/?id=40

https://www.karmenrouggeri.gr/el/books/?id=40

Η παιδική παράσταση της Κάρμεν Ρουγγέρη, Θησέας και Μινώταυρος, είναι μία πολύ προσεγμένη παράσταση, η οποία έχει σκοπό να ψυχαγωγήσει αλλά και να βοηθήσει να καταλάβει τον σπουδαίο μύθο του Θησέα κάθε παιδί ή και ενήλικας, που θα την παρακολουθήσει.

Η παράσταση χωρίζεται σε δύο μέρη, με το πρώτο να αντιμετωπίζεται ως μία αριστοφανική κωμωδία και το δεύτερο ως μία τραγωδία. Στο πρώτο μέρος, ο πρωταγωνιστής μας, Θησέας, ξεκινάει το ταξίδι του από την Τρoιζήνα με προορισμό την Αθήνα. Στον δρόμο του συναντάει πολλούς ληστές και κακοποιούς, με τους οποίους συγκρούεται, χαρίζοντας μας απίστευτες σκηνές γέλιου. Στο δεύτερο μέρος, αφού ο Θησέας έχει φτάσει στην Αθήνα, αναγκάζεται να ταξιδέψει στην Κρήτη, γιατί σύμφωνα με τον χρησμό κάθε εννέα χρόνια έπρεπε να πηγαίνουν στην Κρήτη εφτά νέοι και εφτά νέες για να τους κατασπαράξει ο Μινώταυρος.

Η παράσταση, όπως ανέφερα, είναι πολύ προσεγμένη και δουλεμένη με πολλά πρωτότυπα στοιχεία. Μία πολύ έξυπνη και πρωτότυπη ιδέα είναι η αφήγηση της παράστασης με την μελωδία του Ερωτόκριτου, ενώ ακόμα πολύ ωραία και δημιουργικά ήταν τα αφαιρετικά φόντα, που έπαιζαν πίσω από τους ηθοποιούς, καθ” όλη τη διάρκεια της παράστασης. Τέλος, τα κοστούμια, τα σκηνικά και οι χορογραφίες ήταν εξαιρετικά, με αποτέλεσμα να σε μεταφέρουν στην τότε εποχή.

Προσωπικά, πιστεύω ότι η παράσταση είναι ένα αριστούργημα, και σίγουρα έχει υπάρξει πολλή δουλεία από πίσω. Η παράσταση ήταν πολύ ευχάριστη και αστεία, αλλά πιστεύω ότι απευθύνεται κυρίως σε μικρότερες  ηλικίες, καθώς ήταν λίγο παιδική. Αυτό όμως, δεν σημαίνει ότι δεν αξίζει κανείς να την παρακολουθήσει.

https://www.cccc.gr/gr/events/o-thiseas-kai-o-minotauros-412

 

ΛΑΓΟΥΔΙΑΝΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης