Μαμά ήρθε ο φίλος μου, το άγχος!!!

» Πως άραγε αντιμετωπίζουμε το άγχος στις εξετάσεις; Μήπως υπάρχει κάποιο φάρμακο για αυτό;» Αυτό αναρωτήθηκα την πρώτη φόρα που πήγα για να γράψω εξετάσεις στην Α” γυμνασίου.  Έτρεμα ολόκληρος σαν ψάρι έξω από το νερό του. Παρόλο που οι καθηγητές μας είχαν μιλήσει για το άγχος, εξακολουθούσα να έχω διότι ένιωθα πως τα είχα ξεχάσει όλα και ότι δεν θα τα κατάφερνα.

Μόλις μπήκα στην αίθουσα των εξετάσεων, με έβαλαν να κάτσω σε ένα θρανίο πίσω πίσω. Μόλις εξοικειώθηκα με τον χώρο, ένιωσα πιο πολύ σιγουριά και σκέφτηκα ότι δεν είναι και τόσο χάλια από όσο περίμενα. Πέντε λεπτά μετά που μου έδωσαν τα θέματα, αγχώθηκα περισσότερο. Τα θέματα ήταν εννιά όμως ευτυχώς χρειαζόταν να γράψουμε τα πέντε και τότε ένιωσα πιο βέβαιος και ηρέμησα. Όταν άρχισα να διαβάζω και να γράφω τις απαντήσεις, συνειδητοποίησα πως ήξερα όλα τα θέματα ασχέτως με το αν ήταν δύσκολα ή όχι.

Τελείωσα μέσα στη μία ώρα και αυτό που κατάλαβα βγαίνοντας από την αίθουσα ήταν πως το άγχος εμφανίζεται σε πράγματα που βιώνεις πρώτη φορά ή σε άλλα πράγματα που έχεις αβεβαιότητα και ανασφάλεια μέχρι να τα βιώσεις. Επίσης, αυτό που μαθαίνει κάποιος από μια τέτοια εμπειρία είναι πως χρειάζεται να μένεις ψύχραιμος και ήρεμος  για να τα καταφέρει σε ό,τιδήποτε στην ζωή σου

ΜΑΝΟΣ ΜΕΣΣΑΡΙΤΗΣ

1 Σχόλιο

Υποβολή απάντησης