Μαμά ήρθε ο φίλος μου, το άγχος!!!

» Πως άραγε αντιμετωπίζουμε το άγχος στις εξετάσεις; Μήπως υπάρχει κάποιο φάρμακο για αυτό;» Αυτό αναρωτήθηκα την πρώτη φόρα που πήγα για να γράψω εξετάσεις στην Α΄ Γυμνασίου.  Έτρεμα ολόκληρος σαν ψάρι έξω από το νερό. Παρόλο που οι καθηγητές μάς είχαν ζητήσει να αποβάλουμε το άγχος, ωστόσο εγώ εξακολουθούσα να έχω διότι πίστευα πως τα είχα ξεχάσει όλα και ότι δεν θα τα κατάφερνα.

Όταν μπήκαμε στην αίθουσα των εξετάσεων με έβαλαν να κάτσω σε ένα θρανίο πίσω πίσω. Μόλις άρχισα να εξοικειώνομαι με τον χώρο ένιωσα περισσότερη σιγουριά και αμέσως σκέφτηκα ότι δεν είναι τόσο χάλια οι εξετάσεις, όσο τις περίμενα. Όταν πήραμε τα θέματα άρχισε πάλι να με πιάνει το άγχος. Τα θέματα ήταν εννιά χρειαζόταν όμως να γράψουμε μόνο τα πέντε και και αυτή η λεπτομέρεια με έκανε να νιώσω κάπως καλύτερα. Όταν άρχισα να διαβάζω τα θέματα και να γράφω τις απαντήσεις, συνειδητοποίησα πως ήξερα όλες τις ερωτήσεις άσχετα με τον βαθμό δυσκολίας τους.

Τελείωσα μέσα στη μία ώρα και αυτό που κατάλαβα βγαίνοντας από την αίθουσα ήταν πως το άγχος εμφανίζεται σε καταστάσεις που βιώνεις για πρώτη φορά (όπως εγώ τις εξετάσεις της Α΄ Γυμνασίου), ή σε πράγματα για τα οποία νιώθεις αβεβαιότητα και ανασφάλεια (όπως εγώ μέχρι να  δαβάσω τα θέματα). Επίσης, αυτό που μαθαίνει κάποιος από μια τέτοια εμπειρία είναι πως χρειάζεται να παραμένεις ψύχραιμος και ήρεμος  για να τα καταφέρεις σε ό,τιδήποτε στην ζωή σου

ΜΑΝΟΣ ΜΕΣΣΑΡΙΤΗΣ

1 Σχόλιο

Υποβολή απάντησης