Ελπίδα: Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο

variation1

ελπίδα1O σύλλογος «ΕΛΠΙΔΑ» ιδρύθηκε στις αρχές της δεκαετίες του ΄90 από μια ομάδα ευαισθητοποιημένων γυναικών, με στόχο τη συμπαράσταση στα παιδιά που έπασχαν από καρκίνο και χρειάζονταν μεταμόσχευση μυελού των οστών.

Πρόεδρος του Συλλόγου είναι η Κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη    Πρέσβης καλής θελήσεως τηςUNESCΟ.

ελπίδα2Πρώτος στόχος του συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ ήταν η δημιουργία Πρότυπης Ιατρικής Μονάδας ( Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών). Ο πρώτος πραγματοποιήθηκε το 1993,όταν εγκαινιάστηκε η Μ.Μ.Μ.Ο στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία». Το 1999 εγκαινιάστηκε ο ξενώνας ΕΛΠΙΔΑ που φιλοξενεί παιδιά από την περιφέρεια  με τις οικογένειες τους για όσο διάστημα διαρκεί η θεραπεία τους.

Κύριος στόχος ήταν η δημιουργία του πρώτου Παιδιατρικού Ογκολογικού Νοσοκομείου στην Ελλάδα το οποίο και έγινε πραγματικότητα Για το έργο της αυτό η ΕΛΠΙΔΑ έχει βραβευθεί με τις ανώτατες διακρίσεις της χώρας μας

Πέρασαν τρία χρόνια από τα εγκαίνια και ο Σύλλογος συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία και πάντα δίνοντας αγάπη σε όλα τα παιδιά να δίνει ένα σημαντικό μάθημα, να μην παρατάνε πότε την ζωή μέχρι αυτή να τους αφήσει.

Για επίλογο αφήσαμε τα λόγια της προέδρου του ΣΥΛΛΟΓΟΥ κυρίας Βαρδινογιάννη: «Δώσαμε την ονομασία ΕΛΠΙΔΑ στο σύλλογό μας, γιατί θέλαμε να μεταφέρουμε το μήνυμα πως η επιστήμη και το κοινωνικό ενδιαφέρον μπορούν να φωτίσουν και ν’ αλλάξουν τη ζωή των άρρωστων παιδιών και να τη γεμίσουν με ΕΛΠΙΔΑ».

Ελένη Κόρδα,Α2

Σχολιάστε

Top