Τεχνο-news

Τεχνο-news

Τα έξυπνα παπούτσια

 

Τα έξυπνα παπούτσια που έχουν τη δυνατότητα να καθοδηγούν ανθρώπους με προβλήματα όρασης  σχεδίασαν 2 μέλη των Media Labs, του φημισμένου αμερικανικού πανεπιστημίου MIT. O χρήστης δηλώνει μέσω φωνητικής εντολής τη διεύθυνση που επιθυμεί να επισκεφθεί. Στη συνέχεια το GPS αναλαμβάνει δράση. Το Παγκόσμιο Σύστημα Θεσιθεσίας (Global Positioning System) χαράσσει πορεία και ειδοποιεί το χρήστη για την πορεία του μέσω δονήσεων στο αριστερό ή στο δεξί πόδι.

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

 

 

Τρισδιάστατος εκτυπωτής σοκολάτας 

Ένας ξεχωριστός τρόπος παρασκευής σοκολάτας ακούει στο όνομα ChocaByte. Όχι, δεν πρόκειται για κάποια «μαγική» συνταγή ή φούρνο υψηλής τεχνολογίας, αλλά για έναν προσωπικό τρισδιάστατο εκτυπωτή. Ο χρήστης δεν θα χρειάζεται να ξοδεύει περισσότερο από δέκα λεπτά για να γευτεί την πιο γλυκιά «αμαρτία», αφού με το πάτημα ενός κουμπιού στον υπολογιστή θα μπορεί να απολαύσει το αγαπημένο του σοκολατάκι. Διαθέτει εύχρηστο λειτουργικό, το οποίο δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να σχεδιάσει το δικό του μοναδικό σχέδιο σοκολάτας. Στην συσκευασία θα περιλαμβάνεται, ακόμη, ένα προκαθορισμένου σχήματος δοχείο σοκολάτας, όπως επίσης και μία «βιβλιοθήκη» σχεδίων, για αρχάριους στο είδος. Η μικρή «αμαρτία» θα έχει μέγεθος 5x5x2,5 εκατοστά. Οι εκτυπωτές θα πωλούνται στην τιμή των 99 δολαρίων.

 

Πηγή: iefimerida.gr

 

 

 

 

 

 

Free Wi-fi σε όλη την Ελλάδα

 

Χιλιάδες αναμεταδότες θα εγκατασταθούν σε 4000 κλειστούς και ανοιχτούς χώρους σε όλη την Ελλάδα καθώς και 1000 αναμεταδότες σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, δημόσια πανεπιστήμια, Τ.Ε.Ι και νοσοκομεία με σκοπό να υπάρχει δωρεάν Wi-fi για τους πολίτες. Όπως φαίνεται λοιπόν, μέσα στο 2014 ο χρήστης θα μπορεί να συνδέεται δωρεάν στο διαδίκτυο από πολλά σημεία της χώρας.

 

 

Πηγή: eduadvisor.g

 

 

Πολύχρωμα αυτοκόλλητα ως usb

Τα «dataStickies» δίνουν, πλέον, άλλο νόημα στην έννοια της μεταφοράς δεδομένων, μιας και δεν θα χρειάζεται να χρησιμοποιούμε τα «κλασικά» πλέον usb .Θα έχουν την δυνατότητα να επικολληθούν στην μπροστινή επιφάνεια των συσκευών, όπως στην οθόνη ενός υπολογιστή, στην τηλεόραση και σε ηχοσύστηματα, ενώ, βασικό πλεονέκτημα της νέας μορφής μέσων αποθήκευσης είναι η πολυλειτουργικότητα, καθώς μπορούν να λειτουργήσουν σε μία συσκευή περισσότερα από ένα, δίνοντας έτσι στον χρήστη την ευχέρεια μεγαλύτερου αποθηκευτικού χώρου.Η τεχνολογία αυτή βρίσκεται ακόμη σε κατασκευαστικό στάδιο και αναμένεται σύντομα να ολοκληρωθεί. Η χωρητικότητα τους θα φτάνει μέχρι τα 32 GB και υπεύθυνοι για την δημιουργία είναι ένα ζευγάρι σχεδιαστών από το Νέο Δελχί.

Πηγή:iefimerida.gr

Αδιάβροχα smartphones

Τα smartphones της νέας γενιάς ήρθαν για να μας καταπλήξουν! Πολλές εταιρίες έχουν ξοδέψει χρόνο και χρήμα για να κάνουν τα κινητά πιο ανθεκτικά από πτώσεις από ύψος ή ακόμη χειρότερα μέσα σε νερό.

 

Πηγή : http://www.pestaola.gr

 

 

 

 

Ιπτάμενο αυτοκίνητο

Το όνειρο ενός ιπτάμενου αυτοκινήτου έγινε πραγματικότητα !  Η εταιρεία Terrafugia με έδρα τη Μασαχουσέτη παρουσίασε το πρώτο ημι-αυτόνομο υβριδικό ηλεκτρικό ιπτάμενο αυτοκίνητο στον κόσμο (ΤF-X ). Το άπιαστο αυτό όνειρο αρχίζει να υλοποιείται και σε περίπου 8-10 χρόνια θα κυκλοφορήσει στην αγορά.

 

 

 

 

Πηγή : http://www.pestaola.gr

 

 

3D εκτυπωτής

 Ποιος δεν θα ήθελε να έχει στα χέρια του ένα αντικείμενο το οποίο μόλις είδες στην οθόνη του υπολογιστή του ; Με την νέο πρωτοποριακό εκτυπωτή Micro 3D printer έχετε την δυνατότητα δημιουργίας αντικειμένων τα οποία είναι κατασκευασμένα από ένα εύχρηστο και σχετικά φτηνό υλικό. Το κόστος της συσκευής είναι  200 $ (145 €) όμως με των καιρό η τιμή θα κατεβεί.

 

 

Πηγή : http://www.pestaola.gr

 

Πράπας Στέργιος  Γ4

Πεινούδης Μανώλης  Α4

Σχολιάστε

Top