Ένας έφηβος αναρωτιέται…

Ένας έφηβος αναρωτιέται…

 

Μπαίνοντας σε προβληματισμό για το πώς πραγματικά σκέφτονται  και επικοινωνούν οι δίδυμοι που μοιάζουν σα δυο σταγόνες νερό αποφασίσαμε να κάνουμε μια έρευνα σχετικά μ’ αυτό το θέμα ρωτώντας την ψυχολόγο κ. Βαρβαρούση Μαίρη. Να τι μας είπε:

 

1.Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά των διδύμων αν τα συγκρίνουμε με άλλα αδέρφια;

Οι δίδυμοι μπορεί να μοιράζονται τον ίδιο γενετικό κώδικα, να έχουν ακριβώς το ίδιο DNA και να είναι εξωτερικά ίδιοι, όμως εμφανίζουν  διαφορετική προσωπικότητα ο καθένας  τους, όπως τα κανονικά αδέρφια .

2.Αληθεύει η φράση «δύο σώματα σε μία ψυχή;»

Έχουν μεγάλη συναισθηματική σύνδεση και είναι συντονισμένοι ο ένας στα συναισθήματα του άλλου και έτσι αναπτύσσουν μία «έκτη αίσθηση» όσο αφορά το άλλο μέλος .

3.Πώς νιώθουν οι ίδιοι; ( απέναντι στον άλλο δίδυμο-η και στις παρέες τους)

Δεν υπάρχει καμία διαφορά εάν τα συγκρίνουμε με τα άλλα αδέρφια, όμως  το πώς νιώθουν αφορά την οικογένεια στην οποία μεγαλώνουν και όχι το γεγονός ότι είναι δίδυμοι.

4.Οι γονείς συμπεριφέρονται με τον ίδιο τρόπο και στους δύο;

Οι γονείς δεν θα πρέπει να συμπεριφέρονται το ίδιο σε δύο άτομα διαφορετικής προσωπικότητα        ς.

5.Πρέπει να ντύνονται το ίδιο και να έχουν το ίδιο κούρεμα;

To ότι είναι ίδιοι εξωτερικά δεν σημαίνει ότι χρειάζεται απαραίτητα να ντύνονται με τον ίδιο τρόπο, γιατί αν τους αναγκάσουμε να ντύνονται το ίδιο και να κάνουν τις ίδιες επιλογές δεν θα καταλάβουμε ποτέ ότι στην ουσία είναι δύο άνθρωποι με διαφορετική προσωπικότητα .

6.Πως συμπεριφέρονται τα άλλα παιδιά προς αυτούς ;

Τα άτομα γύρω τους δεν τους συμπεριφέρονται  σαν να πρόκειται για ένα άτομο, ίσως αυτό να συμβαίνει στην αρχή της γνωριμίας  μέχρι να τους ξεχωρίσουν. Τα παιδιά δεν μπερδεύονται όπως οι ενήλικες  και είναι πολύ πιο προσαρμοστικά στη σχέση τους με τους διδύμους. Αναγνωρίζουν την ταυτότητα του κάθε δίδυμου παιδιού και συμπεριφέρονται ανάλογα.

7.Πρέπει να έχουν τις ίδιες παρέες;

Εάν θέλουν, μπορούν να έχουν τις ίδιες παρέες, όμως κανείς δεν τους αναγκάζει να το κάνουν, τα πάντα θα πρέπει να περιστρέφονται γύρω από την επιθυμία τους .

8.Είναι πλεονέκτημα ή μειονέκτημα το να έχεις δίδυμο αδερφό-η;

Γενικά, το να έχεις αδέρφια είναι πλεονέκτημα, πόσο μάλλον να  υπάρχει ένα άτομο το οποίο βιώνει τα ίδια πράγματα, την ίδια χρονική περίοδο που τα βιώνεις κι εσύ !

Ιωάννα Ιωαννίδου Β2

Ελευθερία Τρύφων Β4

Σχολιάστε

Top