Maleficent

images

Η Maleficent είναι μια ταινία βασισμένη στο κλασικό παραμύθι του Σαρλ  Περόν,

»Η ωραία κοιμωμένη’’ , στην οποία η κακιά μάγισσα καταριέται την κόρη του βασιλιά Στέφανου, Αυγή, στα 16 της χρόνια, να τρυπήσει το δάχτυλο της στο αδράχτι μιας ανέμης και να πεθάνει.

Είναι μια αμερικάνικη ταινία φαντασίας της Walt Disney γυρισμένη το 2014. Την σκηνοθεσία ανέλαβε ο Ρόμπερτ Στρόμπερκ και το σενάριο έγραψε η Λίντα Γούλβερτον. Στον ρόλο της  Maleficent παίζει η γνωστή ηθοποιός Angelina Jolly, στον ρόλο της ωραίας κοιμωμένης η Ελ Φάνινγκ και στον ρόλο του βασιλιά Στέφανου ο Σάρλτο  Κόμπλει .

Η Maleficent είναι μια νεράιδα που προστατεύει το μαγικό δάσος Moors, ώσπου το δάσος επισκέπτεται ένα μικρό αγόρι και από τότε η ζωή της αλλάζει. Ο τίτλος της ταινίας είναι Maleficent (Κακιοτάτη), άρα από τον τίτλο και μόνο καταλαβαίνουμε ότι η ταινία εστιάζει στην μάγισσα  και όχι στην Ωραία Κοιμωμένη, όπως το κλασικό παραμύθι του Περόν.

Έχετε αλήθεια αναρωτηθεί γιατί οι κακοί έγιναν κακοί και σε τι οφείλεται αυτό; Άραγε γεννήθηκαν έτσι ή έτσι έγιναν στην πορεία;  Η ταινία αυτή μπορεί να λύσει την απορία σας δείχνοντας τι έγινε στο παρελθόν, πριν δούμε όσα έγιναν στο παραμύθι. Την συστήνω ανεπιφύλακτα σε όλους αυτούς που αγαπούν το ταξίδι στην χώρα των παραμυθιών, αλλά και σε όσους είναι αρκετά περίεργοι και τολμηροί ώστε να αναζητήσουν και την άλλη πλευρά της ιστορίας…

 

Μυρτώ Πολιτίδου Α3

 

Σχολιάστε

Top