Αττικό Ζωολογικό Πάρκο
“Ενα αυτοχρηματοδοτούμενο δημιούργημα, εκτείνεται σε μια συνολική έκταση 200 στρεμμάτων, φιλοξενώντας περισσότερα από 2.000 ζώα, από 350 διαφορετικά είδη. Η λειτουργία του ξεκίνησε το Μάιο του 2000, αρχικά ως Ορνιθολογικό Πάρκο με την τρίτη μεγαλύτερη συλλογή πουλιών στο κόσμο (1.100 πουλιά από 300 διαφορετικά είδη), ζώα της φάρμας για τους μικρότερους επισκέπτες και 3 πολύ εντυπωσιακά μεγάλα κλουβιά – μικρογραφίες των 3 ηπείρων – στα οποία οι επισκέπτες μπορούν να περπατήσουν και να θαυμάσουν την αντίστοιχη ορνιθολογική πανίδα και χλωρίδα.
Από τον Απρίλιο του 2001 όταν στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο προστέθηκε ‹‹Ο Κόσμος των Ερπετών›› ξεκίνησαν οι συνεχείς επεκτάσεις και προσθήκες που περιλάμβαναν το έκθεμα ‹‹Ελληνική Πανίδα››, με ζώα που συναντάμε σπάνια στην Ελλάδα (καλοκαίρι 2002), την ‹‹Αφρικανική Σαβάνα›› με ζώα από την Αφρικανική Ήπειρο (Φεβρουάριος 2003), το τμήμα με τις μαϊμούδες και τους πίθηκους (Ιούνιος 2003), την ολοκλήρωση του τμήματος των αιλουροειδών και την επέκταση της Αφρικάνικής Σαβάνας (Δεκέμβριος 2004), το «Δάσος των Μαϊμούδων», όπου οι επισκέπτες μπορούν να βρίσκονται στον ίδιο χώρο με τις μαϊμούδες (αρχές 2005), τη «γη των Τσίτα», όπου φιλοξενούνται 4 Τσίτα σε ένα μεγάλο χώρο, τον οποίο οι επισκέπτες μπορούν να διασχίσουν μέσα από ειδικό διάδρομο, το τμήμα με τους χιμπατζήδες και τους γίββωνες (Μάρτιος 2008) και τέλος την «Περιοχή της ερήμου» όπου φιλοξενούνται ζώα όπως καμήλες, γάιδαροι Σομαλίας κλπ. (Απρίλιος 2008). Τον Μάιο του 2010 στο Πάρκο έκαναν την εμφάνιση τους 2 λευκοί ρινόκεροι και το Μάιο το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο «μεγαλώνει» την οικογένεια του φιλοξενώντας 4 δελφίνια και 2 θαλάσσια λιοντάρια. Εντυπωσιακό ήταν το πρόγραμμα με τα δελφίνια, κατά το οποίο τα δελφίνια σε μια τεράστια ανοιχτή πισίνα κάνουν διάφορες φιγούρες, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτών τους, και μαγεύουν τους επισκέπτες.
Στα μελλοντικά σχέδια, περιλαμβάνεται επίσης η επέκταση των εγκαταστάσεων με τη «Δεινοσαυρόπολις» – ένα Μουσείο Εξέλιξης με έμφαση στην εποχή των Δεινοσαύρων καθώς και την «Ωκεανόπολις», ένα Πρότυπο Ενυδρείο.
Ίνα Τέλα Γ4
Σχολιάστε
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.