Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΣΤΟ 5Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ

βιβλιο παπαθεοδωρου 1

Πάντα ήθελα να γνωρίσω από κοντά κάποιον συγγραφέα, όπως πιστεύω και τα περισσότερα παιδιά. Η ευκαιρία αυτή δόθηκε σε μένα και στους υπόλοιπους μαθητές του σχολείου μας με την επίσκεψη του συγγραφέα Βασίλη Παπαθεοδώρου το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου.

Η εκδήλωση ήταν χωρισμένη σε δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος ο συγγραφέας συζήτησε με την ομάδα της Δημιουργικής γραφής σχετικά με την τέχνη και την τεχνική της συγγραφής ενός βιβλίου. Οι μαθητές και μαθήτριες της ομάδας του έκαναν και ερωτήσεις με αφορμή τα βιβλία του που είχαν ήδη διαβάσει. Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης συμμετείχαν καθηγητές και μαθητές του σχολείου που ήθελαν να γνωρίσουν από κοντά τον συγγραφέα.

biblio παθεοδωρου 2

Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου  με μεγάλη χαρά απάντησε στις ερωτήσεις τους. Επίσης μας μίλησε για τα βιβλία του, για το πώς εμπνεύστηκε τους ήρωες, πώς συνηθίζει να γράφει τα βιβλία του και ποια στοιχεία από τα βιβλία του αφορούν τον ίδιο και την προσωπική του ζωή. Ένα άλλο θέμα που συζητήσαμε ήταν η ενδοσχολική βία. Ο συγγραφέας, με αφορμή το βιβλίο του « Το ημερολόγιο ενός δειλού», μας μίλησε πάνω σε αυτό το θέμα και οι μαθητές που συμμετείχαν εμπλούτισαν τις γνώσεις τους σχετικά με αυτό μαθαίνοντας πώς και γιατί γίνεται αλλά και πώς μπορεί να περιοριστεί. Ο συγγραφέας έδωσε μεγάλη βαρύτητα και στην στάση που κρατούν οι υπόλοιποι μαθητές στα περιστατικά bullying, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να μένουν αδιάφοροι ή να σιωπούν, γιατί έτσι ενισχύουν τον δράστη. Παρακολουθήσαμε λοιπόν μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση του σχολείου μας.  Ελπίζουμε στο μέλλον να ακολουθήσουν κι άλλες…

Σοφία Καμπούρη Α2

Σχολιάστε

Top