#ptolemais

Πυροσβεστική σχολή στην Πτολεμαΐδα

Τον προσεχή Σεπτέμβριο, πρόκειται να λειτουργήσει η Σχολή Πυροσβεστών, στο κτίριο της πρώην Σχολής Εκπαίδευσης Δημοτικής Αστυνομίας Πτολεμαΐδας

«έκλεισε» και το θέμα της δημιουργίας του πρότυπου πολυθεματικού εκπαιδευτικού πάρκου Πολιτικής Προστασίας, στις εγκαταστάσεις της πρώην ΑΕΒΑΛ. Το αμέσως επόμενο διάστημα, συγκροτείται επιτροπή από υπηρεσιακούς  παράγοντες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, για να διευθετήσουν ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία των δομών, ενώ στο τεχνικό μέρος θα συνδράμει η ΑΝ ΚΟ.

Με τα ματιά στις γυναίκες

Tα Στελέχη του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Φλώρινας, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Στη συγκεκριμένη δράση ευαισθητοποίησης της ευρύτερης κοινωνίας, θα συμμετέχουν ενεργά τα μέλη της ομάδας των Αγγελιοφόρων, ως κοινωνοί του μηνύματος ενάντια στη βία κατά των γυναικών.

Σκοπός του εργαστηρίου ήταν οι συμμετέχουσες και οι συμμετέχοντες, μέσω βιωματικών ασκήσεων, να εμπλακούν και να συναισθανθούν τη θέση της γυναίκας που υφίσταται βία και πιο συγκεκριμένα τις ανησυχίες, τους φόβους, την αγωνία, την ανασφάλεια, τα αδιέξοδα αλλά και σενάρια εξόδου από την κακοποιητική σχέση.

Δασός των Ξωτικών

Οι εργασίες για την κατασκευή του Χριστουγεννιάτικου Πάρκου – «το δάσος των Ξωτικών»– προχωρούν με γοργούς ρυθμούς, καθώς πλησιάζει η ημέρα που θα ανοίξουν οι Πύλες του, στα Κοίλα Κοζάνης.

Όσοι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες επιθυμούν να έχουν χώρο στο πλαίσιο του Πάρκου, μπορούν ακόμα να επικοινωνήσουν με τη Γραμματεία του Εκθεσιακού Κέντρου, στα τηλ.: 2461045980, 45977.

ΟΑΕΔ

Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ανακοινώνει την έναρξη υλοποίησης του Προγράμματος Ενίσχυσης της Ρευστότητας και Στήριξης της Απασχόλησης. Με το πρόγραμμα αυτό επιχορηγούνται ιδιωτικές επιχειρήσεις και ΚοινΣΕΠ που δημιούργησαν νέες θέσεις εργασίας.

Σπύρος Ακριτίδης

Σχολιάστε

Top