Εκπαίδευση και οικονομική κρίση, της Τζανή Καλλιόπης

krisi2
Η σημερινή εποχή χαρακτηρίζεται έντονα από το φαινόμενο αμφισβήτησης αξιών και θεσμών. Η αμφισβήτηση επιδεινώθηκε λόγω της κοινωνικής, οικονομικής   κατάστασης  των Ελλήνων. Πιστεύω ότι σε αυτό το φαινόμενο που ονομάζεται «κρίση» υπάρχει ανισότητα, αδικία, ατιμωρησία και το σίγουρο είναι  ότι δεν την βιώνουν όλοι οι Έλληνες το ίδιο.

 

Η οικονομική κρίση που βιώνει η xώρα μας τα τελευταία χρόνια δεν μπορεί να  αφήσει ανέπαφο το σύστημα εκπαίδευσης με συνέπεια:

  • Λιγότερα  έσοδα για τις δαπάνες των σχολείων.
  • Λιγότεροι καθηγητές.
  • Μείωση των μισθών των καθηγητών.
  • Συγχωνεύσεις  Σχολείων.
  • Απαξίωση του εκπαιδευτικού συστήματος κ.α

Οι περισσότερες Ελληνικές οικογένειες που είναι θύματα αυτής της πρωτόγνωρης κρίσης , αδυνατούν να δώσουν επιπλέον χρήματα για την εκπαίδευση  των  παιδιών τους. Οι μαθητές  επηρεάζονται άμεσα από το οικογενειακό τους περιβάλλον μεταφέροντας τα προβλήματα  στο σχολικό τους περιβάλλον και δυστυχώς, συχνά  γίνονται βίαιοι και επιθετικοί. Στη συνέχεια  οι οικογένειες έδειξαν αδυναμία στο να διαχειριστούν  και να παρουσιάσουν νέους τρόπους  ώστε τα παιδιά να ωριμάσουν μέσα από αυτή την δοκιμασία και τις πολλές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα. Η φτωχή επικοινωνία της οικογένειας επιδείνωσε όλα τα προβλήματα. Τέλος πιστεύω ότι σημαντικό ρόλο στη βελτίωση της ψυχολογίας των μαθητών στη νέα τάξη πραγμάτων πρωταγωνιστούν η σχέση του μαθητή με την οικογένεια και η σχέση των γονέων μεταξύ των εκπαιδευτικών.

 

 

Σχολιάστε

Top