Ευχαριστήρια Επιστολή προς τον κ. Γεράσιμο Κολαΐτη

Αξιότιμε κύριε Κολαΐτη,

Συγνώμη που σας απαντώ καθυστερημένα αλλά δεν ήθελα να σας στείλω μια βιαστική και άνευ ουσίας ευχαριστήρια επιστολή.

Θα επιθυμούσα λοιπόν να σας ευχαριστήσω από καρδιάς, διότι με τη συμμετοχή σας στην Ημερίδα μας όχι μόνο ανταποκριθήκατε αλλά και ξεπεράσατε τις προσδοκίες μας για τους παρακάτω λόγους:

  1. Ένας από τους πλέον  διακεκριμένους καθηγητές Πανεπιστημίου και δη του κορυφαίου στην Ελλάδα δέχθηκε να μιλήσει σε Ημερίδα ενός μικρού σχολείου που αμφιβάλλω αν κάποιοι ιθύνοντες γνωρίζουν ότι υπάρχει στον εκπαιδευτικό χάρτη της χώρας.
  2. Το θέμα-ταμπού για το οποίο μας μιλήσατε, η ενδοσχολική βία, ταλανίζει χρόνια την εκπαιδευτική κοινότητα αλλά τώρα τελευταία έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις, ενώ εμείς οι εκπαιδευτικοί είναι αδύνατο χωρίς τη συνδρομή των ειδικών να το αντιμετωπίζουμε με επιτυχία. Ευτυχώς, στα μικρά σχολεία γνωρίζουμε καλά τους μαθητές μας και τους γονείς, τα φαινόμενα είναι λίγα και προσπαθούμε να τα επιλύουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας.
  3. Στο θέμα της Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων αλλά και Εκπαιδευτικών η πολιτεία δεν έχει δώσει τη δέουσα προσοχή, με αποτέλεσμα τα άτομα που πάσχουν από τέτοιας φύσης προβλήματα να νιώθουν συχνά αβοήθητα με αποτέλεσμα να το κρύβουν, για να αποφύγουν τον κοινωνικό στιγματισμό.
  4. Οι παρευρισκόμενοι στην Ημερίδα μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί σχολίασαν θετικά την παρατήρησή σας -παρουσία πολιτικών- για την ευθύνη της πολιτείας που από το 1999 δεν έχει φροντίσει ώστε το σχολείο μας να στεγαστεί σε ένα χώρο κατάλληλο. Ποιος θα τολμούσε, άλλωστε, να σας αντιπαραβάλλει ότι έχετε άδικο;
  5. Συχνά στις εκθέσεις που γράφουν οι μαθητές μας (η ιδιότητά μου είναι Φιλόλογος) μιλούμε για την ευθύνη του πνευματικού ανθρώπου να επισημαίνει τα κακώς κείμενα και να γίνεται η φωνή της κοινής γνώμης, όταν το απαιτούν οι περιστάσεις και αυτό κάνατε εσείς στη διάρκεια της Ημερίδας μας.

Ελπίζω αυτή μου η επιστολή να αποτελεί μια μικρή απόδειξη της εκτίμησης και ευγνωμοσύνης που ένιωσα από την πρώτη στιγμή που σας γνώρισα, διότι διαπίστωσα ότι οι απόψεις μας κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος, καθώς παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που δυστυχώς έχει απαξιώσει το δάσκαλο την ίδια στιγμή που του επιρρίπτει ευθύνες για πολλά κακώς κείμενα, για τα οποία δεν ευθύνεται.

Σας χαιρετώ και σας εύχομαι να έχετε υγεία και δύναμη να συνεχίζετε το τόσο σημαντικό έργο σας ελπίζοντας σε μελλοντική συνεργασία.

Με θαυμασμό και εκτίμηση,

Ουρανία Τσούτση,

Διευθύντρια του Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις Μεσοβουνίων.

                                                                 Ουρανία Τσούτση, Middle Mountain College News, 19-05-2023

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΟΒΟΥΝΙΩΝ
Περί ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΟΒΟΥΝΙΩΝ 347 Άρθρα
Ονομάζομαι Ουρανία Τσούτση, είμαι Φιλόλογος και Διευθύντρια στο Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Μεσοβουνίων.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης