Ο αθλητισμός στις μέρες μας

Ο αθλητισμός στις μέρες μας

Ο αθλητισμός στις μέρες μας είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας στις ζωές όλων μας.
Σχεδόν όλοι οι άνθρωποι, ενήλικες και παιδιά αθλούνται τόσο για χόμπι όσο και για την φυσική τους κατάσταση. Τα αθλήματα αποτελούν ψυχαγωγία και για τους ίδιους τους αθλητές αλλά και για τους θεατές. Πολλοί άνθρωποι περνούν την ώρα τους σε καφετέριες βλέποντας αγώνες διαφόρων αθλημάτων είτε ζωντανά στο γήπεδο που γίνεται ο αγώνας .
Το μπάσκετ (καλαθοσφαίριση) το ποδόσφαιρο, το βόλλευ (πετοσφαίριση), αλλά και το τέννις (αντισφαίριση) είναι τα πιο δημοφιλή αθλήματα με μπάλα στην Ελλάδα. Υπάρχουν πολλά αθλήματα τα οποία μπορεί κανείς να δοκιμάσει, να ασχοληθεί ίσως και να βρει το ταλέντο του.
Όλοι οι άνθρωποι έχουν διαφορετικούς λόγους για να γυμναστούν. Κάποιοι το κάνουν για λόγους υγείας, κάποιοι για λόγους ενασχόλησης και άλλοι για σωματική αλλά και πνευματική άσκηση.
Παρακάτω υπάρχουν τρεις λόγοι για να σηκωθείς από τον καναπέ και να κάνεις γυμναστική⁚
1. Σύμφωνα με μελέτες 7 μόνο ώρες γυμναστικής την εβδομάδα αυξάνουν κατά 40% τα χρόνια που ζούμε.
2. Η άσκηση ενισχύει την αυτοπεποίθησή μας και μας κάνει να αισθανόμαστε πιο άνετα με το σώμα μας. Επίσης η γυμναστική μας βοηθάει να έχουμε καλύτερη κυκλοφορία του αίματος.
3. Ο ασκούμενος /Ο αθλητής συναναστρέφεται με άλλους ανθρώπους με τους οποίους πιθανόν αναπτύσσει φιλικές σχέσεις αλλά και μοιράζεται το ίδιο ενδιαφέρον, την γυμναστική.
Εάν λοιπόν δεν έχετε τι να κάνετε βρείτε ένα άθλημα που σας αρμόζει και δοκιμάστε το!
Θεοδώρα Κουγιουμτζή
Β΄ Γυμνασίου
Πηγές:

https://www.fitnesstogether.gr

https://alterlife.gr

Πηγή εικόνας:

http://www.sintmaartengov.org

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης