Καλλιτεχνικά – Πληροφορική = Χ

αρχείο λήψης

Επεξεργασία φωτογραφιών αγαπημένων ζώων με Η/Υ από τα τμήματα Γ1, Γ2, Γ4

Στο πλαίσιο της δράσης για την προστασία των ζώων που γίνεται από το 6ο Γυμνάσιο Ρόδου , αξιοποιήσαμε την δυνατότητα καλλιτεχνικής δημιουργίας με τον υπολογιστή.Τα προγράμματα σχεδίασης και επεξεργασίας της ψηφιακής εικόνας περιλαμβάνουν μια σειρά εργαλείων, τα οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όπως χειριζόμαστε τα πινέλα και τα χρώματα. Μας παρέχουν τη δυνατότητα να ανασυνθέσουμε μια εικόνα επεμβαίνοντας στα επιμέρους στοιχεία της.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες μας επέλεξαν ένα αγαπημένο ζώο και του έδωσαν μια νέα εικόνα, αλλάζοντας τον φωτισμό,τα χρώματα και μεταβάλλοντας την αίσθηση της πρώτης εντύπωσης.
Σ” αυτήν την μαθητική δράση συνδυάστηκε η καλλιτεχνική δημιουργία με την ψηφιακή τεχνολογία προσφέροντας την δυνατότητα οι μαθητές/τριες να  καλλιεργήσουν την ενσυναίσθηση όσον αφορά το πόσο πολύτιμοι και αρωγοί είναι τα ζώα στην ζωή των ανθρώπων.
Έτσι δόθηκε η δυνατότητα στους μαθητές μέσα από την διαθεματικότητα δύο μαθημάτων του ωρολογίου προγράμματος Πληροφορικής και Καλλιτεχνικών να συνειδητοποιήσουν την αξία των ζώων.
https://www.canva.com/design/DAFiWgFx2Wo/IpxQkcUo28kIpF_IF5c_6w/watch?utm_content=DAFiWgFx2Wo&utm_campaign=designshare&utm_medium=link&utm_source=publishsharelink

Σχολιάστε

Top