Συζήτηση με τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο

αρχείο λήψης (10)

Μαθητές της Γ’ Γυμνασίου του 6ο Γυμνασίου Ρόδου συνομιλούν με τον Ευρωβουλευτή κ. Στέλιο Κυμπουρόπουλο

 

14 και 15 Οκτωβρίου 2022

 

Στις 14 και 15 Οκτωβρίου 2022, διεξήχθη στο Rodos Palace το συνέδριο με τίτλο «προς ένα δικαιωματικό μοντέλο αναπηρίας» – η πολύπλευρη διακυβέρνηση στην υπηρεσία του πολίτη με αναπηρία και της οικογένειάς του. Διοργανώθηκε από το δήμο Ρόδου σε συνεργασία με άλλους οργανισμούς. Με την πρόσκληση της φιλολόγου μας κ. Κερασίας Μπουκουβάλα, εμείς, οι Λιάπη Χριστίνα, Παπαδόπουλος Κοσμάς και Φωτίου Νίκος, μαθητές της Γ’ Γυμνασίου του 6ο Γυμνασίου Ρόδου, είχαμε τη χαρά και την τιμή να συνομιλήσουμε με τον Ευρωβουλευτή κ. Στέλιο Κυμπρερόπουλο.

Μέσα  από την  συνέντευξη μας δόθηκαν απαντήσεις για την θέση των ατόμων με αναπηρία στην κοινωνία μας. Με τις προσωπικές εμπειρίες που μας διηγήθηκε, μπορέσαμε να μπούμε στην θέση του και να νιώσουμε όπως και ο ίδιος σε κάθε βήμα προς τις επιτυχίες του μέχρι τώρα. Μας μίλησε για το πώς τον αντιμετώπιζαν οι γύρω άνθρωποι και για την μεγάλη βοήθεια που είχε από τους συμμαθητές του, καταφέρνοντας να παρελάσει κρατώντας την Ελληνική σημαία και έπειτα να αποφοιτήσει ως αριστούχος. Το μεγαλύτερο στήριγμά του ήταν οι γονείς του, οι οποίοι στάθηκαν σε κάθε στιγμή στο πλευρό του και τον βοηθούσαν σε κάθε δυσκολία. Αναφέρθηκε επίσης για το συναίσθημά του όταν σημείωσε ιστορικό ρεκόρ λαμβάνοντας 577.114 ψήφους και για την ζωή του που έχει επηρεαστεί από την βοήθεια των προσωπικών του βοηθών. Μέσα από αυτή την ξεχωριστή εμπειρία που μας δόθηκε καταλάβαμε τις δυσκολίες που έχει ένα άτομο με αναπηρία στην καθημερινότητά του αλλά ταυτόχρονα και για έναν άνθρωπο που πέρασε όλα τα εμπόδια που βρέθηκαν μπροστά του και κατάφερε να εκλεχθεί Ευρωβουλευτής. Για όλα αυτά αξίζει ένα μεγάλο μπράβο από όλους τους ανθρώπους για την προσπάθεια και τα επιτεύγματα που έχει καταφέρει και γιατί γνωρίζει ότι για να κερδίσεις κάτι πρέπει να αγωνιστείς.

Ευχαριστούμε τον. Στέλιο Κυμπουρόπουλο για τον χρόνο που αφιέρωσε για να μας μιλήσει και την φιλόλογό μας κ.  Κερασία Μπουκουβάλα γι’ αυτήν την εμπειρία που μας δόθηκε.

 

Οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου

Λιάπη Χριστίνα

Παπαδόπουλος Κοσμάς

Φωτίου Νίκος

 

Σχολιάστε

Top