Κλιματική αλλαγή – διαθεματική προσέγγιση

Εικόνα1

Στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2022-23, στα πλαίσια της εσωτερικής αξιολόγησης της μονάδας μας, εκπονήθηκε ένα διαθεματικό project με τα τμήματα Β4, Γ2 κι Γ4 με υπεύθυνες καθηγήτριες τις κυρίες Δημητρίου Δ., Μιχοπούλου Β., Μπουκουβάλα Κ., Μυριαλλάκη Μ. και Παπαλαζάρου Ε.

Βασικός σκοπός του σχεδίου δράσης, ήταν η καλλιέργεια και ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ του σχολείου και φορέων σχετικών με το περιβάλλον, καθώς και επιστημόνων που ασχολούνται με το θέμα της κλιματικής αλλαγής.

Στόχοι ήταν  αφ’ ενός, η βελτίωση του γνωστικού επιπέδου των μαθητών και της κριτικής τους ματιάς πάνω στο φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής και αφετέρου, στο άνοιγμα του σχολείου σε επιστήμες και επαγγέλματα σχετικά με το περιβάλλον και τις συνέπειες του φαινομένου αυτού και επίσης στην ενίσχυση της εξωστρέφειας και της διάχυσης των δραστηριοτήτων του σχολείου στην τοπική κοινωνία. Η κάθε ειδικότητα/καθηγήτρια είδε το φαινόμενο από τη δική της σκοπιά και στο τέλος αφού οι μαθητές/τριες έψαξαν και συνέλεξαν πληροφοριακό υλικό σε σχέση με την κλιματική αλλαγή, δημιούργησαν τις υπέροχες εργασίες που θα βρείτε στο site του σχολείου μας!

Σχολιάστε

Top