Στο διαδίκτυο λέμε ναι, αλλά με προσοχή!

Το διαδίκτυο

Σήμερα σχεδόν όλοι οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το διαδίκτυο, το οποίο έχει πολλά οφέλη, όμως παράλληλα κρύβει πολλούς κινδύνους.

 Το διαδίκτυο μιας μας προσφέρει γνώσεις από πληροφορίες, φωτογραφίες και βίντεο, μάλιστα μερικές εφαρμογές μας προσφέρουν βοήθεια σε διάφορα μαθήματα. Εκτός από αυτά μπορούμε να διασκεδάσουμε βλέποντας βίντεο, ακούγοντας μουσική ή παίζοντας παιχνίδια. Τα βίντεο και τα παιχνίδια πρέπει, φυσικά, να είναι κατάλληλα για μας. Στο διαδίκτυο μπορούμε να αγοράσουμε πράγματα που εξυπηρετούν την καθημερινότητά μας, το χόμπι μας και την υγεία μας. Όταν χρειαστεί, μπορούμε να επικοινωνήσουμε με τους συμμαθητές και τους φίλους μας μέσω μηνυμάτων και  βιντεοκλήσεων.

 Στο διαδίκτυο όμως υπάρχουν αρκετοί κίνδυνοι, γι’ αυτό πρέπει να τηρούμε κάποιους κανόνες για να είμαστε πιο ασφαλείς. Ποτέ δεν πρέπει να δίνουμε τα προσωπικά μας δεδομένα, δηλαδή όνομα, διεύθυνση, ημερομηνία γέννησης, φωτογραφίες και το τηλέφωνό μας. Επίσης δεν πρέπει να συνομιλούμε με αγνώστους ούτε να δίνουμε τους κωδικούς χρήσης του κινητού, του τάμπλετ  ή του υπολογιστή μας σε κανέναν,  εκτός από τους γονείς μας, γιατί κάποιοι άνθρωποι μπορούν να μας εκμεταλλευτούν και να μας κάνουν κακό.

Η  υπερβολική χρήση του διαδικτύου κυρίως από εμάς τα παιδιά μπορεί να μας οδηγήσει στην απομόνωση. Μπορεί να χάσουμε τους φίλους μας ή να παραμελήσουμε τις σχολικές μας υποχρεώσεις. Ορισμένες πληροφορίες του διαδικτύου μπορεί να είναι ψευδείς και κάποιες ιστοσελίδες είναι επικίνδυνες. Κατά τη γνώμη μας εμείς τα παιδιά δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε μόνοι μας το διαδίκτυο, γιατί κάποιοι μπορεί να μας ξεγελάσουν. 

Το συμπέρασμα είναι ότι μπορούμε να χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο, αλλά με μέτρο και προσεκτικά.

 Απλές συμβουλές 

Όταν χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο πρέπει να προσέχουμε: 

1. Δεν στέλνουμε προσωπικά δεδομένα ή κωδικούς

2.  Δεν απαντάμε σε μηνύματα από αγνώστους.

 3. Αν βρεθούμε σε δυσκολία ζητάμε βοήθεια από τους γονείς μας

 4. Δεν ανεβάζουμε ντροπιαστικές φωτογραφίες ούτε γράφουμε προσβλητικά σχόλια γιατί αυτά μένουν για πάντα εκεί. 

5. Παίζουμε παιχνίδια κατάλληλα για την ηλικία μας.

6. Χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο προσεκτικά και για λίγη ώρα.

Από τους μαθητές του Δ2:

Γεωργία Μπούρα

 Γιάννης Ξουρής 

Μελίνα Λώλη 

Ζωή Μπιρμπίλη 

Νεφέλη Οικονομίδου 

Παναγιώτα Σωτηροπούλου 

Μάρθα Παναγοπούλου 

Άιλα Μπάχα 

 

Από τους μαθητές του Δ1

1 Σχόλιο

Υποβολή απάντησης