Ζώα υπό εξαφάνιση

Στις μέρες μας υπάρχουν πολλά ζώα υπό εξαφάνιση. Αν δεν πάρουμε κάποια μέτρα αυτά τα ζώα θα εξαφανιστούν. Πρέπει να φροντίζουμε τα ζώα αυτά, γιατί δεν θα τα ξαναδούμε. Ένα ζώο υπό εξαφάνιση είναι η χελώνα καρέτα καρέτα. Κάποιοι άνθρωποι πετάνε σκουπίδια στη θάλασσα και η χελώνα καρέτα καρέτα περνάει τις σακούλες για τσούχτρες, τις τρώει και παθαίνει ασφυξία.

Όλα τα ζώα είναι χρήσιμα για το περιβάλλον και για αυτό αν εξαφανιστεί ένα ζώο θα διαταραχθεί η ισορροπία της φύσης. Τα ζώα βοηθούν στην ισορροπία της τροφικής αλυσίδας τρώγοντας το ένα το άλλο.

Τα ζώα κινδυνεύουν να εξαφανιστούν από κάποιες δραστηριότητες του ανθρώπου όπως: το παράνομο κυνήγι, το παράνομο  ψάρεμα, την υπεραλίευση και από τη μόλυνση των ποταμών και των θαλασσών. Προτείνουμε να σταματήσει το παράνομο κυνήγι και το παράνομο ψάρεμα κυρίως όταν τα ζώα είναι έτοιμα να γεννήσουν.

Δεν νιώθουμε ωραία όταν ακούμε και βλέπουμε πώς κάποια ζώα μπορεί να εξαφανιστούν. Πολλές φορές στις παραλίες βρίσκουμε χελώνες που έχουν χάσει τη ζωή τους. Όλα τα ζώα είναι χρήσιμα στον πλανήτη μας γιατί μας προσφέρουν σχεδόν τα πάντα. Μέσα από την περιβαλλοντική εξερεύνηση οι άνθρωποι πρέπει να συνειδητοποιήσουν πόσο σημαντική είναι η ύπαρξη των ζώων.

 Οι μαθητές του Δ2

Οι παρακάτω φωτογραφίες δημιουργήθηκαν με χρήση ενός εργαλείου Τεχνητής Νοημοσύνης από τους μαθητές και των δύο τμημάτων της  Δ τάξης. Από μία πρόταση μεταφρασμένη στα αγγλικά προέκυψαν οι παρακάτω φωτογραφίες:

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης