ΥΛΙΚΑ
5ΟΟ γρ. αλεύρι για γ.ο.χ
5οο γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
5οο γρ. σταφίδες μαύρες
75ο γρ. σταφίδες ξανθές
5 αυγά
500 γρ. ζάχαρη καστανή
250 γρ. αμύγδαλα λευκά
250 φλούδες πορτοκαλιού
1 /2 κουτ. γλυκού γλυκά ανάμεικτα μπαχαρικά
1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
12ο ml μπράντι
Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή ένταση για περίπου 4 λεπτά , μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 3 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουμε ένα αφράτο μίγμα. Προσθέτουμε 1 αυγό και κουταλιές από το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα. Επαναλαμβάνουμε ρίχνοντας αυγά και αλεύρι εναλλάξ μέχρι να τελειώσουν. Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε τις σταφίδες, τα αμύγδαλα, τις φλούδες πορτοκαλιού, τα μπαχαρικά και το μπράντι και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα να ενσωματωθούν τα φρούτα στη ζύμη. Βάζουμε το μίγμα σε ψηλή αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 2 1/2 ώρες στους 160 βαθμούς Κελσίου.
Αθηνά Ε΄1