In der Osterbäckerei! Φτιάξτε πασχαλινά μπισκοτάκια!
Osterhasenkekse mit Himbeerfüllung (πασχαλίνα μπισκοτάκια με γέμιση μαρμελάδας)
Zutaten
· 100 g weiche Butter
· 100 g Zucker
- · abgeriebene Schale und Saft von 1⁄2 Bio-Zitrone
· 250 g u. etwas Mehl
· 1⁄2 TL Backpulver
· 250 g Puderzucker
- · 2 EL Milch
- · 50 g Himbeerfruchtaufstrich (ohne Kerne)
· Frischhaltefolie
- · Backpapier
Υλικά για 40 τεμάχια:
· 100 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- · 100 γραμμάρια ζάχαρη
- · Ξύσμα και χυμό από μισό λεμόνι
· 250 γραμμάρια και κάτι αλεύρι
- · Μισό κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- · 250 γραμμάρια άχνη ζάχαρη · 2 κουταλιές της σούπας γάλα
- · 50gr μαρμελάδα από σμέουρα ή όποια άλλη σας αρέσει
- · Λίγη μεμβράνη για τρόφιμα
- · Αντικολλητικό χαρτί για το φούρνο
Εκτέλεση
1) Κόβουμε το βούτυρο σε κομματάκια και μαζί με τη ζάχαρη και το ξύσμα του λεμονιού τα βάζουμε σε μία λεκάνη. Συμπληρώνουμε στο χυμό του λεμονιού λίγο βραστό νερό, ώστε να έχουμε συνολικά 60 ml και το προσθέτουμε και αυτό στην λεκανίτσα με το βούτυρο. Τα χτυπάμε καλά με το μίξερ μέχρι να γίνουν μία ομοιόμορφη κρέμα.
2) Προσθέτουμε στα 250 γραμμάρια αλεύρι και το μπέικιν και τα ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα μαλακό ζυμάρι. Τυλίγουμε το ζυμάρι με την μεμβράνη και το βάζουμε για μία ώρα στο ψυγείο.
3) Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς στον αέρα. Βάζουμε σε 2 λαμαρίνες του φούρνου αντικολλητικό χαρτί. Έπειτα παίρνουμε το ζυμάρι από το ψυγείο και πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε ένα φύλλο. Με ένα κουπ-πατ σε σχήμα λαγού βγάζουμε συνολικά 80 μπισκοτάκια. Τα περισσεύματα από το ζυμάρι, τα ξαναζυμώνουμε και ξανανοίγουμε φύλλο για να μπορέσουμε να βγάλουμε και άλλα μπισκοτάκια.
4) Βάζουμε τα λαγουδάκια πάνω στις λαμαρίνες μας. Την μία μετά την άλλη λαμαρίνα τις βάζουμε στο κάτω ράφι του φούρνου μας και τις ψήνουμε για επτά με εννέα λεπτά. Βγάζουμε τις λαμαρίνες από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν
5) Την άχνη, το γάλα και τη μαρμελάδα τα ανακατεύουμε ώσπου να γίνουν μία κρέμα. Στα μισά λαγουδάκια βάζουμε λιγη κρέμα. Έπειτα τοποθετούμε τα υπόλοιπα λαγουδάκια πάνω σε αυτά με την κρέμα και τα καπακώνουμε! Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!
Viel Erfolg und guten Appetit!