Σκύλος: ο καλύτερος και παντοτινός φίλος του ανθρώπου

ΑΠΟ: ΜΑΝΤΖΟΥΦΑΣ ΗΛΙΑΣ - Απρ• 29•15

Γράφει η Φωτεινή Δήμου

σκύλος (αρχ. ελλ. κύων) είναι ανώτερο θηλαστικό ζώο του γένους Canis . Η καταγωγή του προέρχεται από τον κοινό λύκο. Ο σκύλος αποτελεί ένα από τα κοινότερα κατοικίδια ζώα. Η σχέση του με τον άνθρωπο χρονολογείται από τα πολύ παλαιά χρόνια. Έχει υμνηθεί και δοξαστεί πολλές φορές κυρίως για την (έμφυτη) τάση του να δέχεται τον άνθρωπο ως ηγετικό μέλος της αγέλης και να δένεται μαζί του ιδιαίτερα στενά. Έτσι, έχουν υπάρξει περιπτώσεις σκύλων που θυσιάστηκαν για το «αφεντικό» τους, στην προσπάθειά τους να το σώσουν ή να το προστατεύσουν. Ο μύθος λέει πως όταν ο θεός χώριζε τα ζώα από τον άνθρωπο με ένα δυνατό ποτάμι, ο σκύλος πήδηξε στο ποτάμι και στάθηκε δίπλα στον άνθρωπο. Ξεκινώντας από τα πρώτα κυνοειδή που πρώτα αυτά μας πλησίασαν, ο σκύλος παραμένει αιώνες στις υπηρεσίες μας. Από κουτάβι μας αγαπάει μέχρι τα βαθιά του γεράματα .Ο σκύλος εξελίχθηκε μέσα στο χρόνο και ανάλογα με τις ανάγκες κάθε φορά. Έτσι θα βρούμε σκυλιά πελώρια που φτάνουν και τα 100 κιλά και σκυλιά μινιατούρες που δεν ξεπερνούν το ένα κιλό. Σκυλιά για σαλόνια και σκυλιά που σώζουν ανθρώπους από νερό ή χιόνι. Σκυλιά με μακρύ τρίχωμα, με μεσαίο τρίχωμα, με κοντό τρίχωμα ακόμα και άτριχα για αλλεργικούς. Σκυλιά περήφανα και υπεύθυνα και σκυλιά που μας διασκεδάζουν. Σκυλιά που μας προστατεύουν και σκυλιά με απίθανη νοημοσύνη που μας βοηθάνε, όπως τα σκυλιά οδηγοί τυφλών.

Ράτσα Αγγλικό Μαστίφ

English Mastiff2

Το Μαστίφ είναι ένα σπάνιο σκυλί που σήμερα το συναντάμε περισσότερο στην Αμερική και λιγότερο στην Μεγάλη Βρετανία. Είναι ένας καλόκαρδος γίγαντας που δεν χρειάζεται πολλή τροφή σε σχέση με τον όγκο του, αλλά χρειάζεται χώρο για να τρέξει και αρκετή άσκηση, γιατί παρουσιάζει τάσεις παχυσαρκίας αν αφεθεί. Λαίμαργος σκύλος, αλλά πολύ χαριτωμένος και πολύ υπομονετικός, που όταν σε κοιτάει με αυτά τα μεγάλα μάτια, σε λυγίζει αμέσως. Απολαμβάνει το κάθε χάδι και την κάθε καλή λέξη που θα του πείτε. Με λίγα λόγια: ένας αξιαγάπητος σκύλος, παρά τον όγκο του.

Ράτσα Αγγλικό Μπουλντόγκ

Bulldog

Το μπούλντογκ είναι ο πιό ωραίος ασχημάντρας της υφηλίου. Απίθανος σε εκφράσεις και ροχαλητό, λόγω της μύτης του, πάντα σε ακολουθεί κατά πόδας και έτοιμος να σε υπερασπιστεί. Αλλά βαριέται εύκολα και πάντα είναι για αυτόν «ώρα για έναν υπνάκο». Μην τα ξυπνάτε ποτέ φωνάζοντας το όνομά τους γιατί κοιμούνται βαθιά και τρομάζουν μετά. Πάντα με χάδι και τρυφερότητα και θα σας λατρέψουν. Στις δύσκολές στιγμές, αν χρειαστεί να σας υπερασπιστεί θα το κάνει μέχρι τελικής πτώσης, δικής του.3

Ράτσα Αγγλικό Σέττερ

English setter

Ο Αγγλικά Σέττερ είναι μια φυλή της οικογένειας σέττερ. Η οικογένεια των σέττερ περιλαμβάνει το κόκκινο ιρλανδικό Σέττερ, κόκκινο και λευκό Σέττερ της Ιρλανδίας. Πρόκειται για κυνηγετικα σκυλια, που εκτρέφονται για την αντοχή και τα αθλητικά τους επιτεύγματα. Αυτά τα σκυλιά περιγράφονται ως τζέντλεμαν από την φύση τους αλλά είναι δραστήρια σκυλιά και χρειάζονται χώρο να τρέξουν. Μέσα στο σπίτι αράζουν με τις ώρες στο καναπέ.4

Ράτσα Αγίου Βερνάρδου

St. Bernard

Το σκυλί του Αγ. Βερνάρδου, είναι ένα μεγαλόσωμο, εντυπωσιακό, δυνατό, μυώδες σκυλί, με μια λυπημένη έκφραση στο πρόσωπο. Τo ογκώδες και βαρύ κεφάλι έχει φαρδύ κρανίο, ανάμεσα στα μάτια σχηματίζεται αυλάκι και πάνω από αυτά υπάρχουν ζάρες.

5

Ράτσα Αζαγουάκ

Azawakh

Το Αζαγουάκ (Azawakh) είναι σύντροφος και πλήρη μέλος της οικογένειας των ανθρώπων της Σαχάρας για εκατοντάδες χρόνια. Το ξερατε; Αυτό το λυγερόκορμο σκυλί με το ιδιαίτερο περπάτημα και τον ακούραστο καλπασμό, ακόμα και κάτω από τον καφτερό ήλιο της Αφρικής, εκτός από το κυνήγι είναι και φύλακας και υπερασπιστής των οικίων του. Μόλις το 1980 ανακαλύφτηκε από την Αμερική όπου αμέσως έγινε πολύ αγαπητό. Το αμερικάνικο πρότυπο για το Αζαγουάκ επιτρέπει όλα τα χρώματα που βρέθηκαν στην Αφρική. Ιδιαιτερότητα των Αζαγουάκ, όλα μα όλα τα σκυλιά έχουν λευκά ποδαράκια που μοιάζουν σαν να φορούν άσπρες κάλτσες. Πολλά από αυτά τα σκυλιά έχουν ένα άσπρο ή πιτσιλωτό κολάρο που τα κάνει ιδιαίτερα όμορφα.6

Ράτσα Αϊντι

Aidi

Είναι ένα ποιμενικό και κυνηγετικό σκυλι, δυνατό και ευκίνητο με έμφυτη την ικανότητα της προστασίας του χώρου. Είναι επιθετικό γι’ αυτό χρειάζεται κοινωνικοποίηση. Η χώρα καταγωγής του είναι το Μαρόκο και παρόλη τη ζέστη που επικρατεί εκεί, το σκυλί έχει πλούσιο τρίχωμα.

7

Ράτσα Ακίτα

Akita

Το Ακίτα θεωρείται μέρος της φυσικής κληρονομιάς της Ιαπωνίας. Το Ακίτα είχε εκτιμηθεί πολύ και οι ιδιοκτήτες του ήταν μόνο αριστοκράτες. Το Akita ανήκει σε μια ισχυρή, ανεξάρτητη και κυρίαρχη φυλή, συνήθως απόμακρος με τους ξένους, αλλά στοργικός με τα μέλη της οικογένειας. Ως φυλή, τα Akitas είναι γενικά ανθεκτικά, αλλά είναι γνωστό ότι πάσχουν από διάφορες γενετικές ασθένειες και είναι ευαίσθητα σε ορισμένα φάρμακα.8

Ράτσα Ακμπάς Τσοπανόσκυλο

(Anatolian Shepherd)

Στα τούρκικα, Akbas – όπως είναι η αυθεντική ονομασία της ράτσας – σημαίνει «λευκό κεφάλι». Η δύσκολη, επιθετική προς τους άγνωστους συμπεριφορά του Akbash οφείλεται στην καταγωγή του, η οποία αφορούσε στη φύλαξη κοπαδιών και την προστασία τους από λύκους και αρκούδες.

9

Ράτσα Αλάσκας Μαλαμούτ

Alaskan Malamute

Aρχαία φυλή, εμφανίστηκαν στην Aλάσκα και προέρχονται από διασταυρώσεις σκύλων με αρκτικούς λύκους. Αυτά τα σκυλιά είναι πιό βαριά από τα Χάσκι αλλά σέρνουν πολύ μεγαλύτερα φορτία σε αργότερο ρυθμό από αυτά. Το σκυλί της Αλάσκας αγαπά τους ανθρώπους αλλά πρέπει να εκπαιδευτεί προσεκτικά για τα μικρότερα ζώα μέσα στο σπίτι λόγω του κυνηγητικού του ενστίκτου.

Ράτσα Αμέρικα Έσκιμο

American Eskimo

Το American Eskimo προέρχεται από Γερμανία αλλά ονομάστηκε έτσι λόγω της αντιγερμανικής προκατάληψης στην διάρκεια του β΄παγκόσμιου. Το σκυλί είναι πανέξυπνο και έγινε δημοφιλές λόγω των επιδόσεών του σε τσίρκο. Πολύ σκληραγωγημένο σκυλί ακόμα και σήμερα και πολύ υγιές.

10

ΡάτσαΑμέρικανπίτμπουλτερριέ

American Pit Bull Terrier

Τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά των ΑΡΒΤ είναι η δύναμη, η εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και η όρεξη για ζωή. Αυτή η φυλή είναι πρόθυμη να ευχαριστήσει και ξεχειλίζει από ενθουσιασμό. Τα ΑΡΒΤ είναι εξαιρετικοί σύντροφοι και αγαπούν ιδιαίτερα τα παιδιά.

11

ΡάτσαΑμέρικαν Σταφορντσαϊρ τεριέ

American Staffordshire Terrier

Το Αμέρικαν Σταφορντσαϊρ τεριέ είναι ίσως η πιό παρεξηγημένη ράτσα του κόσμου. Έχουν βγάλει την φήμη των αδίστακτων σκυλιών που επιτίθενται χωρίς αιτία. Αντιθέτως, αυτά τα σκυλιά είναι πολύ αφοσιωμένα και πιστά, αλλά χρειάζονται πολύ μεγάλες βόλτες για να εκτονώσουν την ενέργειά τους. Αν αφοσιωθείτε σε αυτό το σκύλο θα ανακαλύψετε απίθανα πράγματα μέσα στην ψυχή του.

Ράτσα Αμερικανικό μπούλντογκ

American bulldog

Το Αμερικάνικο Μπουλντόγκ έχει πιό ψηλά πόδια και μεγαλύτερη ευλυγισία από το αγγλικό μπουντόγκ και πιό μεγάλη ταχύτητα. Με ευρύ στέρνο και απεριόριστη αφοσίωση στο αφεντικό του, αυτό το μπούλντογκ έχει γράψει ιστορία στην αμεικανική γη. Ένας πραγματικός πρωταθλητής σε δύναμη, ευλυγισία, εξυπνάδα.12

Ράτσα Αμερικάνικο σπάνιελ νερού

American Water Spaniel

Είναι σκυλιά μεσαίου μεγέθους και έχουν ένα διπλό στρώμα γούνας χρώματος ποικιλίας του καφέ. Ένα ευέλικτο σκυλί κυνηγιού, μπορεί επίσης γίνει κατάλληλο για τη ζωή στο διαμέρισμα λόγω της εργασίας που έκαναν οι κτηνοτρόφους να αναπτύξουν μια φυλή με ένα ακόμη προσόν. Η ράτσα του Αμέρικαν σπάνιελ νερού μπορεί μπορεί να έχει προέλθει από την ράτσα του Αμερικάνικο Σπάνιελ.

13

Ράτσα Αρχαίος αγγλικός ποιμενικός (Bobtail)

olde english sheepdog

Ο Αγγλικός ποιμενικός είναι ένα γλυκό αξιαγάπητο σκυλί. Λατρεύει να είναι μαζί με την οικογένειά του και αγαπάει πολύ τα παιδιά, γι’αυτό είναι εξαίρετη επιλογή για οικογένειες με μικρά παιδιά. Όμως, πέρα από την οικογένειά του, είναι επίσης πολύ φιλικό με τους ξένους. Αρκεί να μη νιώσει ότι απειλούνται τα μέλη της οικογένειας. Τότε μπορεί να επιτεθεί.

Ράτσα Αυστράλιαν κατλ ντογκ (ο κροκοδειλάκιας)

Australian Cattle Dog

Πολύ δυνατά σκυλιά αν και μεσαίου μεγέθους που θυμίζουν λίγο-πολύ τα Ντίγκο στην Αυστραλία. Πολύ διαστήρια σκυλιά και πολλές φορές θέλουν να είναι τα «αφεντικά» σας. Θα σας «εκπαιδεύσουν» χωρίς καν να το πάρετε είδηση. Αυτό το χρώμα τους! Το γκρί με άσπρο είναι τόσο ωραίο σε αυτά τα σκυλιά. Τα πιό πολλά έχουν ένα χαρακτηριστικό «μπάλωμα» σκουρότερου χρώματος στο ένα μάτι, άλλο σημείο της γοητεία τους.15

Ράτσα Αυστραλός ποιμενικός

Australian Shepherd

Αν και λέγεται Αυστραλιανό το ποιμενικό αυτό σκυλί έχει αναπτυχθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Η καταγωγή του είναι πολύ παλιά και αρκετοί πιστεύουν ότι πρωτοεμφανίστηκε στην Ευρώπη (Ισπανία και Γαλλία). Το παρατσούκλι του «χίλερ» (αγγλικά heel = φτέρνα) το πήρε από την συνήθεια του να κάνει ήσυχα κύκλους γύρω από το κοπάδι και μετά, αν είναι ανάγκη, να τρέχει και να δαγκώνει ελαφρά τους ταρσούς των ζώων που έμειναν πίσω.

16

Ράτσα Αφενπίντσερ

Affenpinscher

Το Αφενπίντσερ ή αλλοιώς το σκυλί με το πρόσωπο μαιμούς, είναι γνωστό και αγαπητό από τους γερμανούς ζωγράφους του 15ου αιώνα. Ο ΄Αλμπρεχτ Ντίρερ και άλλοι, το ζωγράφιζαν συχνά στούς πίνακές τους. Είναι ένα «τρελόσκυλο» που χαίρεσαι να το παρακολουθείς και να γελάς με τα καμώματά του.17

Ράτσα Βαιμαράνερ

Weimaraner

Το Βαϊμαράνερ θεωρείται η πιο παλιά κυνηγετική γερμανική ράτσα. Υπάρχει σε απεικονίσεις του 17ου αι. και είναι γνωστό ότι εκτρεφόταν στην βασιλική αυλή της Βαϊμάρης το τέλος του 18ου αι. Λόγω του χρώματός του λέγεται “γκρίζο φάντασμα”

Ράτσα Βασιλικό κόλευ

Collie Rough

Είναι φιλικό, ευαίσθητο και πανέξυπνο σκυλί που δένεται με την οικογένεια και ιδιαίτερα με τα παιδιά που του αρέσει να συντροφεύει στα παιχνίδια τους. Εκπαιδεύεται εύκολα και μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε άτομα με ειδικές ανάγκες. Είναι πανέξυπνο σκυλί, κάνει αυτό που θες, πριν κάν το ζητήσεις.

19

Ράτσα Βέλγικος Ποιμενικός

Belgian Malinois

Πολύ δυνατός και πιστός, γίνεται καλός φύλακας του σπιτιού και ιδανικός για συντροφιά επειδή «αντέχει» στα παιχνίδια των παιδιών και εξοικειώνεται πολύ γρήγορα με τις συνθήκες του περιβάλλοντος και τις συνήθειες της οικογένειας. Μάγκας, σιωπηλός, δεν τον ακούμε ποτέ εάν δεν το θέλουμε, αρκεί να «μην τον ξεχάσουμε». Του αρέσει πολύ να παίζει με τα σαγόνια του. Διακρίνεται, μεταξύ άλλων, για την ενέργειά του και την εργατικότητά του.20

Ράτσα Βίσλα

Visla

Το Βίζλα εμφανίζεται με δυο τύπους τριχώματος, τον κοντό τύπο και τον τραχύ τύπο. Στον πρώτο τύπο το τρίχωμα είναι κοντό, ίσιο, πυκνό και γυαλιστερό ενώ στον δεύτερο τύπο είναι σκληρό, παχύ, περισσότερο μακρύ εκτός από το κεφάλι που είναι λείο και έχει πυκνά φρύδια.

Ράτσα Γαλλικό Μπουλντόγκ

French Bulldog

Είναι έξυπνα, δραστήρια και περίεργα από τη φύση τους. Αν και είναι σκύλοι συντροφιάς, μπορούν άνετα να είναι και φύλακες και θα ειδοποιήσουν σε κάθε κίνδυνο προς την οικογένεια.

Ράτσα Γενειοφόρο κόλλευ

Bearded Collie

Το γενειοφόρο κόλλεϊ , ή beardie , είναι μια φυλή σκύλου που χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο από την Scottish βοσκούς, αλλά τώρα ως επί το πλείστον ένα δημοφιλές σύντροφος της οικογένειας.

Ράτσα Γερμανικός ποιμενικός (Λυκόσκυλο)

German Shepherd Dog

Ο Γερμανικός ποιμενικός, το δικό μας λυκόσκυλο, έχει την αρχοντιά του αρχηγού και την ομορφιά του λύκου από τον οποίο κατάγεται. Ένας περήφανος σύντροφος με πολλές δυνατότητες και ιστορία στο ενεργητικό του.

Ράτσα Γιορκσάιρ Τεριέ

Yorkshire Terrier

Μιά αληθινή μινιατούρα σκύλου, το Γιορκσάιρ Τερριέ είναι αξιολάτρευτο για συντροφιά αλλά και καλός φύλακας γιατί είναι πολύ επιφυλακτικός με τους ξένους. Μια ζωγραφιά να το βλέπεις και σαν ψεύτικο πάνω σε ένα μαξιλαράκι στο καναπέ μας.

Ράτσα Γκόλντεν Ριτρίβερ

Golden Retriever

Το Γκόλντεν Ριτρίβερ είναι σκύλος υψηλής νοημοσύνης, ευγενικό, πράο και πάντα πρόθυμο να ευχαριστήσει τους γύρω του. Από τα σκυλιά που δεν δαγκώνουν ποτέ, με υπομονή και κατανόηση για τα παιδιά και τους γύρω του, πράγμα που το κάνει μάλλον μέτριο φύλακα, αλλά αξιολάτρευτο.

Ράτσα Γκρεϊχαουντ

Greyhound

Το Γκρεϊχάουντ είναι ένα στιλάτο, μυώδες και λυγερό σκυλί. Όλα τα χρώματα είναι δεκτά σε οποιαδήποτε απόχρωση από μαύρο μέχρι λευκό, μονόχρωμα ή ποικιλόχρωμα. Σε τριποδισμό, η κίνηση είναι απαλή και λυγερή αλλά το Γκρεϊχάουντ είναι στην καλύτερη στιγμή του όταν τρέχει με όλη του τη δύναμη. Ένα καλό σκυλί κυνοδρομιών εύκολα αναπτύσσει ταχύτητα 80 χιλιομέτρων στην ευθεία.

Ράτσα Γκριφόν μπριγκέτ

Briquet Griffon Vendeen

΄Ενας μακρύτριχος, σκληρότριχος τύπος με κρεμαστά αυτιά. Απαντάται σε τρία μεγέθη και μιά πυγμαία παραλλαγή. Το μεσαίο μέγεθος είναι το πλέον διαδεδομένο. Ο μανδύας είναι ίσιος ή ελαφρά κυμματιστός, διπλός με σκληρό εξωτερικό μανδύα και μαλακό υπομανδύα. Τα χρώματα παρουσιάζουν εξαιρετική ποικιλία και οποιοσδήποτε συνδιασμός ειναι θεωρητικά δυνατός. Είναι αντιπροσωπευτικός τύπος της Ευρω-Ασιατικής οικογένειας μακρύτριχων ποιμενικών σκύλων κυρίως καθηκόντων συλλογής και οδήγησης κοπαδιών.

Ράτσα Γκριφόν των Βρυξελλών

Brussels Griffon

Αυτός ο αλητάμπουρας με την πονηρή μουσουδίτσα και τό πανέξυπνο βλέμμα, πάντα έτοιμος για σκανδαλιά, είναι ένα σκυλάκι που ξεκίνησε σαν ράτσα από τους δρόμους των Βρυξελλών και χάρι στα προσόντα του μπήκε στα σπίτια, στα σαλόνια και στούς πίνακες των μεγάλων ζωγράφων. Μπράβο του!

Ράτσα Γουέστ Χάιλαντ Γουάιτ Τεριέ

West Highland White Terrier

Στις αρχές του 20ου αιώνα επικράτησε διεθνώς το όνομα «Γουέστ Χάιλαντ Γουάιτ Τεριέ / West Highland White Terrier» για να αναδεικνύει τον τόπο καταγωγής της φυλής. Σήμερα τα Γουέστι έχουν γίνει από κυνηγόσκυλα, χαριτωμένοι σκύλοι συντροφιάς με διασημότερο εκπρόσωπο της φυλής τον πιστό φίλο του Οβελίξ, Ιντεφίξ.

Ράτσα Γουίπετ

Whippet

Το Γουίπετ θεωρείται απόγονος του ιταλικού Γκρέιχαουντ. Λόγω της ταχύτητάς του χρησιμοποιήθηκε στο κυνήγι του λαγού και σε αγώνες δρόμου.

Ράτσα Έαρταλ τεριέ

Airedale Terrier

Είναι μια φυλή του τεριέ τύπου που προέρχεται από Airedale , μια γεωγραφική περιοχή στο Γιορκσάιρ , Αγγλία. Παραδοσιακά αποκαλείται «Βασιλιάς των τεριέ», επειδή είναι το μεγαλύτερο από τις φυλές των τεριέ Bred από την Εύξεινο Πόντο και Tan Terrier και μια Otterhound , η φυλή έχει επίσης κληθεί Waterside Terrier , επειδή ήταν αρχικά εκτρέφονται για να κυνηγήσουν βίδρες μέσα και γύρω από τις κοιλάδες του ποταμού Aire που διασχίζει Airedale. Στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτή η φυλή έχει επίσης χρησιμοποιηθεί ως ένα σκυλί της αστυνομίας .

Ράτσα Ελβετικός Ιχνηλάτης Γιούρα

Bruno Jura Hound

Ο Bruno Jura κυνηγόσκυλο είναι ένα σκυλί , που αναπτύχθηκε στο Μεσαίωνα για κυνήγι στην όρη Jura στα Γαλλοελβετικά σύνορα.Βρίσκονται σε μια ποικιλία χρωμάτων και διαθέτει ένα ευρύ κεφάλι και βαριά ρυτίδες, που τα διαφοροποιούν από τις άλλες ελβετικές ράτσες κυνηγόσκυλων. Είναι γνωστό για το κυνήγι της αλεπούς , λαγός , και μερικές φορές ακόμη και μικρά ελάφια.

Ράτσα Ελληνικός Ιχνηλάτης (Γκέκας)

Gekas

Εξαιρετικά αφοσιωμένος, ο Ελληνικός Ιχνηλάτης, έχει ιδιαίτερα προσόντα, είναι πολύ ευγενικός στους τρόπους του, φιλικός και στοργικός. Πληγώνεται όταν παραμελείται και μπορεί να γίνει επιθετικός. Αγροτόσκυλο, με γερό και ελαφρύ σκελετό, είναι πολύ γρήγορος στο τρέξιμό του και πολύ αποδοτικός στην κυνηγετική συνήθως εργασία του. Το σώμα του είναι δυνατό και μυώδες, αλλά ποτέ δεν υπερβαίνει τα κιλά του λόγω της υπερκινητικότητάς και της επιμονής του.

Ράτσα Θιβετιανο Μαστιφ

Tibetan Mastiff

Το μαντρόσκυλο του Θιβέτ θεωρείται μια πρωτόγονη φυλή. Το Θιβετιανό Μαστίφ διατηρεί συνήθως τα ένστικτα που θα απαιτείται για να επιβιώσει στο Θιβέτ. Επιπλέον, είναι μία από τις λίγες πρωτόγονες φυλές σκύλων που διατηρεί ένα ενιαίο οίστρο ετησίως αντί των δύο, ακόμα και σε πολύ χαμηλότερα υψόμετρα και σε πολύ πιο εύκρατα κλίματα. Αυτό το χαρακτηριστικό έχει, επίσης, βρεθεί σε άγρια ​​σαρκοφάγα, όπως ο λύκος.

Ράτσα Θιβετιανό πεκινουά

Tibetan Spaniel The Breed

Ένας πραγματικός φίλος και φύλακας, παρά το μικρό του μέγεθος. Θα σας ειδοποιήσει με όλα τα μέσα που διαθέτει, φωνή, κούνημα ουράς, πόδια ακόμα και ελαφρό δάγκωμα, ότι κάτι δεν πάει καλά και ίσως ότι κινδυνεύετε. Απίθανο σκυλί παρά το μικρό του μέγεθος και πανέξυπνο. Αγαπάει με πάθος τον ιδιοκτήτη του και δεν θέλει και πολλά πολλά με τους ξένους. Παρ΄ όλα αυτά τα πάει καλά με τα παιδιά, τα δικά σας παιδιά που ζούν στο σπίτι μαζί του.

Ράτσα Ίμπιζαν

Ibizan Hound

Προέρχεται από τις πιο παλιές ράτσες του κόσμου. Υπάρχουν απεικονίσεις του στους τάφους των Φαραώ και αρκετοί πιστεύουν ότι το κεφάλι ζώου που είχε ο θεός Άνουβις ανήκε σε ένα τέτοιο σκυλί. Το πιθανότερο είναι να ήρθε από στις Βαλεαρίδες.

Ράτσα Ιρλανδικό γουλφχάουντ

Irish Wolfhound

Αυτό δεν είναι σκυλί,είναι άλογο.Το μεγαλύτερο σκυλί του κόσμου. Ένας πραγματικός ιππότης γίγαντας που αγαπάει και προστατεύει τα παιδιά. Τρώει πολύ, πάρα πολύ, αλλά μην ξεχνάτε το κάνετε και πόνυ για τα παιδιά σας. Θέλει πολύ χώρο για να κινείται αλλά κατά τα άλλα είναι ένα ήρεμο και αξιόπιστο σκυλί.

Ράτσα Ιρλανδικό σπάνιελ

Irish Water Spaniel

Το ιρλανδικό σπανιέλ ύδατος μοιάζει με έναν κοντόχοντρο Poodle. Το παλτό αποτελείται από τις πυκνές μπούκλες, δεν έχουν αδιάβροχο στρώμα τριχών και το χρώμα τους μοιάζει με συκώτι.Το χαρακτηριστικό της φυλής είναι η ουρά που είναι άτριχη και μοιάζει σαν ουρά ποντικιού.

Σχολιάστε

Top