ΑΓΡΙΟ ΓΟΥΡΟΥΝΟ ΣΤΙΦΑΔΟ
Υλικά για 4-6 μερίδες
1 ½ κιλό αγριογούρουνο
1,5 κιλό κρεμμύδια μικρά
70 γρ. λάδι
1 κεφάλι σκόρδο
1 ποτήρι νερού ξίδι
2 κουτιά ντοματάκια ολόκληρα
2-3 φύλλα δάφνης
Αλατι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε το αγριογούρουνο σε μερίδες, το πλένουμε καλά, το βάζουμε σε ένα μπόλ με ξίδι και νερό για ένα βράδυ.
- Την επόμενη μέρα το στραγγίζουμε και το αλατοπιπερώνουμε.
- Βάζουμε τα κομμάτια του αγριογούρουνου σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι και το ροδίζουμε καλά.
- Βάζουμε το λαγό σε μια κατσαρόλα μαζί και το λάδι.
- Ρίχνουμε το σκόρδο, τα φύλλα δάφνης, τα ντοματάκια, τα κρεμμυδάκια και λίγο νερό.
- Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει.
Ο αγριόχοιρος ήταν το αγαπημένο φαγητό από την εποχή του Ομήρου. Ήταν σπάνιο και ακριβό είδος. Το αγριογούρουνο το βρίσκουμε σήμερα στα κρεοπωλεία αλλά σε φάρμες και από κυνήγι. Το αγριογούρουνο είναι το πιο σκληρό από τα άλλα κρέατα, γι” αυτό το μαρινάρουμε. Συνήθως τη συνταγή του αγριογούρουνου την κάνουμε τα Χριστούγεννα.
Άννα Ρηγόγιαννη Β’ τάξη Γυμνασίου Κλειτορίας