Παραδοσιακή συνταγή – Χαλβάς με σιμιγδάλι (με λάδι)

Χαλβάς με σιμιγδάλι

(με λάδι)

360 γρ, σιμιγδάλι μέτριο

220 γρ. λάδι

½ κιλό ζάχαρη

175 γρ. μέλι

1 λίτρο νερό

150 γρ. καρυδόψιχα

100 γρ. κουκουνάρια

3 κομμάτια κανέλα

2 γαρίφαλα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το μέλι και τα μπαχαρικά να βράσουν για 1- 2 λεπτά.
  2. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι να κάψει καλά,
  3. Ρίχνουμε λίγο λίγο το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνέχεια με μια κουτάλα.
  4. Μόλις αρχίσει το σιμιγδάλι να γίνεται ξανθό ρίχνουμε τα καρύδια τα κουκουνάρια κ συνεχίζουμε το καβούρδισμα.
  5. Τέλος σβήνουμε τη κατσαρόλα ,ρίχνουμε το χαλβά σε μια φόρμα, πιέζοντας τον παντού κ τον τοποθετούμε σε πιατέλα.

Με το όνομα χαλβάς χαρακτηρίζεται μια ποικιλία από διαφορετικά γλυκίσματα. Τα οποία συνοδεύονται σε διάφορες παραλλαγές σε όλες τις βαλκανικές χώρες μέχρι την Ινδία κ το Πακιστάν.

Η ονομασία προέρχεται από την αραβική ρίζα που σημαίνει γλυκό, δεν είναι γνωστό πότε ήρθε στην Ελλάδα.

 

 

 Άννα Ρηγόγιαννη Β’ τάξη Γυμνασίου Κλειτορίας

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης