το σχολείο μου

ΑΠΟ: Οι μικροί μας δημοσιογράφοι - Δεκ• 10•19

Το σχολείο μου είναι το γυμνάσιο Σούδα, ένα επιβλητικό κτίριο. Βρίσκεται στην παραθαλάσσια κωμόπολη την Σούδα, στον κεντρικό δρόμο, δίπλα στο Δημοτικό και απέναντι από το Λύκειο. Πιο συγκεκριμένα κοντά στο  Πολύκεντρο, όπου γίνονται οι διάφορες πνευματικές εκδηλώσεις.

Το κεντρικό του διώροφο κτίριο σχηματίζει ένα γάμα. Το χρώμα του είναι σχετικά αδιάφορο, αφού έχει μια περίεργη απόχρωση όπου κυριαρχεί το μπλε και το άσπρο ως γαλακτώδες και έτσι, η εικόνα του σου θυμίζει νοσοκομείο. Και όσο για τα υλικά κατασκευής , το σχολείο μου είναι σχετικά καινούριο, και έτσι δεν είναι χτισμένο από πέτρες ή ξύλα , αλλά από τσιμέντο.

    Η αυλή του είναι  περιφραγμένη από ψηλά με μαύρα  σκουριασμένα κάγκελα, που σου προκαλούν την αίσθηση της φυλακής. Παράλληλα, η αυλή μας διαθέτει πολλά μικρά παγκάκια για να ξεκουράζονται οι μαθητές  τα διαλείμματα, καθώς επίσης και παρτέρια με καταπράσινα πεύκα , που ακούγεται το θρόισμα των φύλλων τους, ενώ φυσά ο απαλός αγέρας. Ακόμα, υπάρχουν ένα γήπεδο μπάσκετ και βόλευ και δύο ποδοσφαίρου. Δίπλα στα γήπεδα βρίσκονται τα τραπέζια για πιγκ- πογκ, όπου συχνάζουν συνήθως τα αγόρια εκεί. Τέλος, υπάρχει μια ξύλινη πέργκολα, όπου προφυλάσσονται οι μαθητές τις βροχερές μέρες.

Όσο για την εσωτερική του όψη, στο γυμνάσιό μου υπάρχουν πολλές αίθουσες για την διδασκαλία των παιδιών. Ακόμη, διαθέτει επιπλέον αίθουσες  για το μάθημα της τεχνολογίας, των Καλλιτεχνικών, Δανειστική Βιβλιοθήκη και την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, όπου γίνονται συχνά  πολλές καλλιτεχνικές και πνευματικές εκδηλώσεις . Σε αυτές συμμετέχουν τα παιδιά  αναδεικνύοντας τις ικανότητες τους στη μουσική, στο θέατρο και σε άλλα ενδιαφέροντα καλλιτεχνικά δρώμενα .

Το χρώμα με το οποίο είναι βαμμένο το γυμνάσιο στο εσωτερικό του μέρος , είναι το γαλακτώδες άσπρο  το οποίο κυριαρχεί παντού. Ευτυχώς όμως, σε διάφορα και διάσπαρτα μέρη του γυμνασίου, υπάρχουν περίτεχνες ζωγραφιές ,  με πλούσια και ζεστά χρώματα , όπου δίνουν στον χώρο , ένα καλλιτεχνικό στυλ. Η διακόσμηση των τάξεων  είναι απλή με τον πίνακα να καταλαμβάνει το κύριο μέρος του τοίχου .

        Τέλος στο γυμνάσιο βρίσκονται, οι πιο τέλειοι καθηγητές , που σου προσφέρουν γνώσεις,  μέσα  από την υπομονή και την καλοσύνη τους .

      Το γυμνάσιο είναι σημαντικό  για την πνευματική ανάπτυξη του παιδιού  καθώς και για τις ωφέλειες, που προσφέρει στον κάθε μαθητή. Μέσα σ ‘ αυτό , ελπίζω να ζήσω αξέχαστες στιγμές  και να το θυμάμαι για πάντα  έτσι όπως είναι. Είμαι υπερήφανη που βρίσκομαι σ ‘ αυτό το γυμνάσιο, διότι ξέρω ότι από εδώ θα φύγω με τις καλύτερες αναμνήσεις.

ΔΑΦΝΗ ΕΥΘΥΜΙΟΥ

Α1 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΟΥΔΑΣ

ΧΑΝΙΑ 08-12-2019

Top