Σωστή διατροφή: Προϋπόθεση για την υγεία Πως σχετίζεται η υγεία με την διατροφή

 Ένα από τα θέματα που βρίσκονται συνέχεια στο προσκήνιο είναι η διατροφή του σύγχρονου ανθρώπου και η επίδρασή της στην υγεία του. Στις μέρες μας γνωρίζουμε πολλές πληροφορίες και συνεχώς μαθαίνουμε και ακόμη περισσότερες για τα τρόφιμα που καταναλώνουμε και την ανάγκη για μία σωστή και ισορροπημένη διατροφή. Ενημερωνόμαστε από διάφορα μέσα πιο αναλυτικά το σωστό διαιτολόγιο, ώστε να έχουμε καλή φυσική κατάσταση και αρμονικό σώμα.

Η διατροφή συνδέεται άμεσα με την υγεία. Η άμεση, λοιπόν, σχέση της διατροφής με την υγεία είναι αντικείμενο πολλών ερευνών που καταλήγουν σε χρήσιμα συμπεράσματα και ανάλογες συμβουλές για τους ανθρώπους. Μία σωστή διατροφή πρέπει να περιλαμβάνει λαχανικά, όσπρια και φρούτα που είναι τροφές πλούσιες σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά στοιχεία. Επίσης, είναι απαραίτητο οι ποσότητες του φαγητού να είναι μικρές και να μοιράζονται σε πολλά γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και να υπάρχει ποικιλία, ώστε η διατροφή να είναι ευχάριστη και νόστιμη.

Ένας δεύτερος εξίσου σημαντικός παράγοντας για να έχουμε υγεία είναι η άσκηση. Μπορούμε να αθλούμαστε σε καθημερινή βάση είτε στο σπίτι είτε στο γυμναστήριο, ακόμη και στον λίγο ελεύθερο μας χρόνο. Με τη βοήθεια της άσκησης και της ισορροπημένης διατροφής χτίζουμε ένα γερό οργανισμό και ένα ισχυρό σύστημα άμυνας απέναντι στις ιώσεις και τις ασθένειες που στην εποχή μας έχουν σημειώσει μεγάλη αύξηση.

Η φράση «Είμαστε ό,τι τρώμε» είναι αντιπροσωπευτική του τρόπου, με τον οποίο πρέπει να αντιμετωπίζουμε τη διατροφή και την υγεία μας. Ο σύγχρονος άνθρωπος, ευτυχώς, έχει συνειδητοποιήσει την αξία του υγιεινού φαγητού και την άσκηση και τα συμπεριλαμβάνει στην καθημερινότητα του ολοένα και περισσότερο.

 

Μαριτίνα Ζησιού

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης