ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΜΟΥΣΙΚΗ

brain-with-music-from-Denise

ΜΟΥΣΙΚΟ ΔΙΑΛΕΙΜΑ —    Ludovico Einaudi – The Earth Prelude                  ΜΟΥΣΙΚΗ                                                                   

Το μυαλό μας και η μουσική       

Έρευνες έδειξαν ότι η ακρόαση μουσικής μπορεί  να αυξήσει τις επιδόσεις του μυαλού.

Η επιστημονική ανακάλυψη  αυτή «ξεπήδησε» μέσα από μια σειρά πειραμάτων που διεξήγαν οι Αμερικανοί επιστήμονες όπου αυτό που έπρεπε να κάνει μια εθελοντική ομάδα φοιτητών ήταν η επί 10 λεπτά έκθεση στους μελωδικούς ήχους μιας σονάτας του Μότσαρτ.

Όπως προέκυψε από την ανάλυση των στοιχείων, οι σπουδαστές εκδήλωσαν μετά τη διεξαγωγή των πειραμάτων, μια έντονα αναπτυγμένη ικανότητα τόσο στις κατασκευές από χαρτί όσο και στην επίλυση μιας σειράς μαθηματικών προβλημάτων, παρουσιάζοντας αυξημένα τα επίπεδα της αναλυτικής σκέψης τους.

 Οι επιστήμονες διεξήγαν μια άλλη έρευνα , «φωτογραφίζοντας» ως καθοριστικό παράγοντα για τη βελτίωση των νοητικών ικανοτήτων  οποιαδήποτε μελωδία ή είδος μουσικής των οποίων η ακρόαση δεν προκαλεί δυσάρεστη αίσθηση στον δέκτη.

Την έρευνα διεξήγαγαν Σκοτσέζοι επιστήμονες, οι οποίοι ζήτησαν τη βοήθεια μιας ομάδας εθελοντών, που συμμετείχαν σε μια σειρά ποικιλόμορφων μουσικών ακροάσεων. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσοι άκουγαν την αγαπημένη τους μουσική, κατά τη διάρκεια μιας σειράς ασκήσεων-τεστ συγκέντρωσης, κατέβαλλαν μικρότερη προσπάθεια για να συγκεντρωθούν , σε αντίθεση με όσους είχαν αναλάβει να εκτελέσουν την αποστολή τους χωρίς τη συνοδεία μουσικής. Βάσει των επιστημονικών συμπερασμάτων, η μουσική μπορεί να αυξήσει σημαντικά τις επιδόσεις του μυαλού, οξύνοντας έστω για ένα μικρό χρονικό διάστημα τη σκέψη.

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ:

ΜΑΡΙΑ ΣΚΑΜΠΕΛΑ

 

3 Responses to ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΜΟΥΣΙΚΗ

  1. Ο/Η Πάτρα Σκαμπέλα λέει:

    Είναι πολύ ωραίο, φοβερό!Δεν ήξερα πως η μουσική μπορεί να αυξήσει την ικανότητα αυτοσυγκέντρωσης!Τώρα που το ξέρω ,θα το εφαρμόζω κι εγώ !Πολύ χρήσιμο!

  2. ΓΚΑΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Ο/Η ΓΚΑΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ λέει:

    ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΜΑΡΙΑ ΜΕ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΣΟΥ ΤΑ ΨΑΓΜΕΝΑ! ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΧΡΟΝΙΑ!

  3. Ο/Η Μαρια Σκαμπελα λέει:

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ Κ .ΓΚΑΤΣΟ…ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΝΗΚΕ ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΣΤΕΓΚΑ….ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΩ ΑΡΘΡΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟ… ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΗΜΟΥΝ ΜΑΖΙ ΣΑΣ!

Σχολιάστε

Top