ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

DSC06193

ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

DSC06187

Μια μέρα μετά από την λήξη των σχολικώνεξετάσεων, πήγαμε μερικά παιδιά του γυμνάσιου μαζί με τον δάσκαλο των παραδοσιακών χορών μας στο θέατρο «Δώρα Στράτου». Πρόκειται για ένα κηποθέατρο στο Λόφο Φιλοπάππου, απέναντι από την Ακρόπολη, όπου παρουσιαζόταν χοροί από όλη την Ελλάδα.

DSC06195

Εκεί, παρακολουθήσαμε χορούς διαφόρων ελληνικών περιοχών από συγκροτήματα χορευτών και ακούσαμε τραγούδια από πολλούς μουσικούς και τραγουδιστές.

DSC06230

 

Ο κάθε χορός παρουσιαζόταν με τις δικές του αυθεντικές φορεσιές ,με την συνοδεία των κατάλληλων μουσικών οργάνων και τραγουδιών. Η απόδοση ήταν πολύ πιστή προς το ιστορικό πρωτότυπο , ενώ στους περισσότερους από εμάς ,τα βήματα των χορών ήταν ήδη γνωστά καθώς τα είχαμε διδαχτεί από τον καθηγητή μας!

DSC06188

 

Όμως , αυτό που εντυπωσίασε όλους μας, ήταν το πνεύμα της παράδοσης αυτών των χορών που εκφραζόταν από όλους τους χορευτές , αφού ο χορός δεν είναι μόνο χορευτικές κινήσεις. Αποτελεί ταυτόχρονα και πληροφορία για την συγκεκριμένη περιοχή ,την χρονική περίοδο, την μουσική ,τις ενδυμασίες και τις αντιλήψεις εκείνων των ανθρώπων!

DSC06191

 

Κατά την διάρκεια της παράστασης, νιώθαμε όλοι πολύ έντονα συναισθήματα και κυρίως συγκίνηση ,θαυμασμό και υπερηφάνεια για την σπουδαία κληρονομιά μας ,καθώς είχαν έρθει και πολλοί ξένοι τουρίστες για να παρακολουθήσουν την συγκεκριμένη παράσταση! Ήταν μια πολύ όμορφη , μαγική και συναρπαστική βραδιά που μόνο η πλούσια ελληνική κληρονομιά θα μπορούσε να προσφέρει!!!!!!!!!!!!!

 

ΠΑΤΡΑ ΣΚΑΜΠΕΛΑ

Μαθήτρια γ΄γυμνασίου

2 Responses to ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

  1. ΓΚΑΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Ο/Η ΓΚΑΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ λέει:

    Πραγματικά πολύ ωραία η επίσκεψή σας! Ζήλεψα… Απλά μπράβο!!

  2. Ο/Η Πάτρα Σκαμπέλα λέει:

    Ήταν ειλικρινά μια καταπληκτική επίσκεψη και μακάρι να ερχόσασταν κι εσείς, αλλά για εμένα δεν συγκρίνεται με τις επισκέψεις μας στις ετερόδοξες εκκλησίες!!

Σχολιάστε

Top