METALLICA ΕΝΑ ΓΚΡΟΥΠ, ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ…

images

Metallica – Whiplash

Με λένε Μιχάλη Κωνσταντή και είμαι 13 ετών. Είμαι μαθητής της Β” Γυμνασίου στα Εκπαιδευτήρια Στέγκα.
΄Εχω κάνει ήδη έναν χρόνο μαθήματα κιθάρας και συνεχίζω στον δεύτερο. Θέλησα να μάθω κιθάρα γιατί μου αρέσει πολύ, λόγω του ότι το αγαπημένο μου είδος μουσικής είναι η ροκ, παρ’όλο που μου αρέσουν σχεδόν όλα τα είδη της μουσικής.

fotos-do-metallica-4

Αλλά η μπάντα που μου κέντρισε το ενδιαφέρον από την πρώτη στιγμή, ήταν οι Metallica. Τους άκουσα όπως και πολλές άλλες μπάντες του είδους, από τον αδερφό μου. Μου έκανε εντύπωση – ειδικότερα – ο τρόπος που συνδύαζαν τη γρήγορη μουσική που έπαιζαν με ξεχωριστές, μελωδικές συνθέσεις. Ο ήχος τους για την εποχή τους θεωρούνταν ακραίος. Φυσικά, δεν είναι ακραίοι σε όλη τους τη μουσική πορεία, καθώς από το άλμπουμ τους «Kill “em all» μέχρι το «Metallica», η διαφορά είναι εμφανής.

images

Πάντως, οι Metallica είναι από τα πιο γνωστά ονόματα στον χώρο του είδους, καθώς μέχρι και σήμερα η μουσική τους επηρεάζει νεότερες μπάντες. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, που η μουσική τους ακούγεται ακόμα, καθώς η καριέρα τους ξεκίνησε το 1983 και από τότε έχουν περάσει 31 χρόνια, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να θεωρούμε τη μουσική τους διαχρονική. Παρ” όλα αυτά, η καριέρα τους δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα. Ενώ τη δεκαετία του ’80 ήταν πρώτοι στη λίστα με τις μπάντες του είδους, δεν άργησε να έρθει η περίοδος της παρακμής τη δεκαετία του ’90.

Metallica-LiveShot-June234-OrionFest-Crowd

Αν και τα άλμπουμ τους την περίοδο εκείνη έφταναν σε υψηλά ποσοστά ακρόασης, τα ίδια τα μέλη της μπάντας τα θεωρούν σήμερα εμπορικά κομμάτια. Παρ΄όλα αυτά, οι Metallica έχουν κάνει μια δυναμική επιστροφή, αφού το «Death Magnetic» του 2008 αντλεί στοιχεία από τον πρώιμο ήχο τους.

Μιχάλης Κωνσταντής
Β” Γυμνασίου.

Σχολιάστε

Top