Γεύσεις – Έθιμα – Μαγειρική ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ

ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ

Συνταγή για τη ζύμη:

 

1 Φαρίνα

1 αυγό

ξύσμα από ένα πορτοκάλι

1 βανίλια

1 Βιτάμ (250 γρ)

¾ της κούπας ζάχαρη

 

1 βαζάκι μαρμελάδα

 

Εκτέλεση:

 

Φέρνουμε το βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου και ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί  (εκτός από τη μαρμελάδα). Με τα ⅔ της ζύμης θα φτιάξουμε τη βάση, απλώνοντας τη ζύμη σε μια φόρμα. Από πάνω αδειάζουμε τη μαρμελάδα και την στρώνουμε ομοιόμορφα. Με την υπόλοιπη ζύμη σχηματίζουμε κορδόνια και τα βάζουμε απαλά πάνω στην τάρτα. Ύστερα ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς για ¾ .

 

ΠΑΣΤΑΦΛΩΡΑ

Συντάκτρια: Ελένη Μυλωνάκη

4 Σχόλια

Υποβολή απάντησης