Τα αξιαγάπητα Λαμπραντόρ σκυλάκια

Το αξιολάτρευτο και γλυκό Λαμπραντόρ Ριτρίβερ είναι η πιο δημοφιλής ράτσα της Αμερικής. Τα Λαμπραντόρ είναι φιλικά, εξωστρεφή και εύθυμοι σύντροφοι κι έχουν πολλή στοργή για μία οικογένεια που αναζητά έναν μεσαίο έως μεγάλο σκύλο. Ένα γεροδεμένο Λαμπραντόρ μπορεί, ανάλογα το φύλο, να έχει ύψος 55 εκ. έως 62 εκ και να ζυγίζει 25 κιλά έως 36 κιλά.

Το πυκνό, σκληρό τρίχωμά του μπορεί να είναι κίτρινο, μαύρο και ανοιχτό καφέ. Το κεφάλι είναι φαρδύ, τα μάτια λάμπουν από ευγένεια και η χοντρή – που λεπταίνει στο τελείωμα – ουρά σαν βίδρα φαίνεται πως πάντα θα σηματοδοτεί τον έμφυτο ενθουσιασμό της ράτσα.Μάλιστα, τα Λαμπραντόρ είναι δημοφιλή για τη φιλικότητά τους.

Είναι συντροφικοί συγκάτοικοι που δένονται με όλη την οικογένεια και εύκολα μπορούν να κοινωνικοποιηθούν με τους γείτονες είτε είναι σκύλοι είτε άνθρωποι. Μην μπερδέψετε όμως την ήρεμη προσωπικότητά τους με τη χαμηλή ενέργεια. Τα λαμπραντόρ είναι ενθουσιώδης αθλητές που θέλουν πολλή άσκηση, όπως το κολύμπι και μαραθώνιους σε παιχνίδια όπως το πέταγμα μπάλας, για να παραμείνουν σε σωματική και ψυχική φόρμα.

Τα Λαμπραντόρ είναι η κατάλληλη ράτσα για μία οικογένεια. Στοργικά, φιλικά κι έτοιμα να σας δώσουν μόνο αγάπη και χάδια. Είναι τα πιο αξιολάτρευτα σκυλάκια και η αφοσίωσή τους είναι τεράστια σε όλα τα μέλη της οικογένειας. Το Λαμπραντόρ είναι πολύ εκδηλωτικό και δείχνει μεγάλη στοργή και αγάπη προς όλους. Είναι τα ιδανικά σκυλιά για οικογένειες με μικρά παιδιά. Είναι πολύ ανεκτικά, υπομονετικά και προστατευτικά με τα παιδάκια.

Τα Λαμπραντόρ είναι γενικά υγιή σκυλιά κι ένας υπεύθυνος εκτροφέας ελέγχει το απόθεμα αναπαραγωγής για καταστάσεις όπως η δυσπλασία του αγκώνα ή του ισχύου, καρδιακές παθήσεις, κληρονομική μυοπάθεια (μυϊκή αδυναμία) και οφθαλμικές παθήσεις, συμπεριλαμβανομένης της προοδευτικής ατροφίας του αμφιβληστροειδούς. Μία κατάσταση που ονομάζεται κατάρρευση λόγω άσκησης (EIC) μπορεί να εμφανιστεί σε ορισμένα λαμπραντόρ νεαρής ηλικάς. Ένα τεστ DNA δίνει τη δυνατότητα στους κτηνοτρόφους να αναγνωρίσουν τους φορείς και να σχεδιάσουν ζευγαρώματα για να αποφύγουν την αναπαραγωγή της ασθένειας. Όπως άλλοι μεγαλόσωμοι, με μεγάλο στήθος σκύλοι, τα λαμπραντόρ μπορούν να αναπτύξουν μία επικίνδυνη για τη ζωή τους πάθηση στο στομάχι που ονομάζεται φούσκωμα. Οι ιδιοκτήτες πρέπει να ενημερωθούν σχετικά με τα συμπτώματα που υποδεικνύουν ότι συμβαίνει αυτό και τι πρέπει να κάνουν.

Συντάκτρια: Ελευθερία Αστυφίδη

7 Σχόλια

Υποβολή απάντησης