ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΜΕ ΓΛΑΣΟ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΜΕ ΓΛΑΣΟ

Υλικά

200 γραμμάρια κρύα μαργαρίνη με βούτυρο (πλάκα)

250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (και επιπλέον για το αλεύρωμα)

5 γραμμάρια μπέικινγκ πάουντερ

100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

2 κρόκοι μεγάλων αυγών

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Στρώνουμε λαδόκολλα σε δυο ταψιά.
  2. Κόβουμε το Βούτυρο σε μικρά κομμάτια.
  3. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικινγκ πάουντερ σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, μία πρέζα αλάτι, τους κρόκους και το βουτυρο και ανακατεύουμε με κρύα χέρια, για λίγο, ώσπου να γίνουν μια σφιχτή ζύμη (δεν ανακατεύουμε για πολλή ώρα).
  4. Τυλίγουμε τη ζύμη στη μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά στο ψυγείο.
  5. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια εργασίας με λίγο αλεύρι και ανοίγουμε τη ζύμη, έως να γίνει 5 χιλιοστά. Κόβουμε σε διάφορα σχήματα, με τους κόπτες μπισκότων (αστεράκια, χιονάνθρωπους κτλ), και τα τοποθετούμε στο ταψί. Ακόμα μπορούμε να φτιάξουμε μπαλάκια με τη ζύμη και να τα πιέσουμε απαλά προς τα κάτω, ώστε να γίνουν απλά στρογγυλά μπισκότα.
  6. Ψήνουμε στο φούρνο για 15-20 λεπτά, μέχρι να ψηθούν ή να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν το ταψί.
  7. Μόλις κρυώσουν τα βουτάμε αν θέλουμε από την μία πλευρά σε γλάσο βανίλιας.

 

Συνταγή για το γλάσο.

1 φλ. ζάχαρη άχνη

1 κ.σ λεμόνι

1 κ.σ. μέλι ανθέων απαλό

1/2 κ.γλ υγρή βανίλια

Ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ τα παραπάνω.

ΜΠΙΣΚΟΤΤΑ

 

Συντάκτης: Άγγελος Κουβαράς

3 Σχόλια

  1. Μμμμμμ…. πολύ νόστιμα φαίνονται! Θα πω στη μαμά μου να τα φτιάξουμε κι εμείς. Ισως παραλείψω το γλάσο επειδή δεν μου πολυαρέσει….μπορεί όμως να προσθέσουμε κακάο για να τα κάνουμε σοκολατένια.

Υποβολή απάντησης