Εισαγωγικό Σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Το Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (ΚΕΠΕΑ) Βάμου, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, οργάνωσε Εισαγωγικό Σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023.

Σκοπός του Σεμιναρίου ήταν η στήριξη των εκπαιδευτικών που σχεδιάζουν προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Σχολικών Δραστηριοτήτων καθώς και δραστηριότητες που εντάσσονται στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων. Στόχοι ήταν η γνωριμία τους με τα εκπαιδευτικά προγράμματα και διαδικτυακά εργαλεία του ΚΠΕ Βάμου, η απόκτηση γνώσεων, στάσεων και δεξιοτήτων που προωθούν την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και την Εκπαίδευση για την Αειφορία στα σχολεία.

Την Παρασκευή έγινε παιχνίδι γνωριμίας κι ακολούθησε η παρουσίαση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και των δικτύων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που συντονίζει το ΚΕΠΕΑ Βάμου. Ακολούθησε η παρουσίαση των προγραμμάτων Erasmus+ ΚΑ! και ΚΑ2 που υλοποιεί το ΚΕΠΕΑ Βάμου με έγκριση του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).

Στη συνέχεια έγιναν διάφορα εργαστήρια

Τη δεύτερη ημέρα παρουσιάστηκαν προτάσεις και υλικό του ΚΕΠΕΑ Βάμου για τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων και ακολούθησαν οι παρουσιάσεις προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Σχολείων.

Στη συνέχεια έγινε παρουσίαση της φετινής εγκυκλίου του Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού για το Σχεδιασμό προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων από την Αρετή Μαρματάκη, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ/βάθμιας Εκπ/σης Ν. Χανίων.

Τέλος, έγινε εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής με θέμα «Η Ελευθερία της Αυτοδιάθεσης», με την καθοδήγηση της αρχαιολόγου και συγγραφέως Ειρήνης Γαβριλάκη

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης