ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΕΙΦΟΡΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΕ ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Παρουσίαση του Γυμνασίου Νέας Κυδωνίας Χανίων που έγινε από το Γιώργο Παπουτσάκη στο Εισαγωγικό Σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που οργάνωσε το ΚΕΠΕΑ Βάμου στις 10 και 11 Νοεμβρίου 2023.

Με άξονα πάντα την εκπαιδευτική διαδικασία που βάζει το μαθητή στην περιπέτεια της κριτικής στάσης απέναντι στον εαυτό του, στην κοινωνία του και στο σύστημα αξιών της μέσα από τη μελέτη του περιβάλλοντος,  κύριοι στόχοι μας είναι:

1. Η απόκτηση γνώσεων και η κατανόηση εννοιών σχετικά με το περιβάλλον και τα προβλήματά του (οι περισσότεροι φυσικοί πόροι είναι μη ανανεώσιμοι και η αστόχαστη χρήση τους έχει σοβαρές επιπτώσεις για τη ζωή.

2. Να συνειδητοποιήσουν ότι η υποβάθμιση του περιβάλλοντος δεν είναι γεγονός μοιραίο και αναπόφευκτο και  ότι η ποιότητα της ζωής είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ποιότητα του περιβάλλοντος (αναγκαιότητα αλλαγής του τρόπου διαχείρισής του)..

3. Η αποκόμιση της γνώσης μέσα από την έρευνα και τον εντοπισμό περιβαλλοντικών προβλημάτων στο Δήμο μας και η απόκτηση διάθεσης για  ενεργητική συμμετοχή στην αντιμετώπισή  τους.

4. Με την επίσκεψη στα Τρίκαλα (μέσα στις 100 Κλιματικά Ουδέτερες Πόλεις της Ευρώπης),δίνεται η δυνατότητα της βιωματικής εμπειρίας στην παρέμβαση των  τοπικών οικοσυστημάτων για την καινοτομία στην κινητικότητα με προσανατολισμό τον πολίτη. Έτσι μαθαίνουν  να αναζητούν και να αξιολογούν προτεινόμενες λύσεις για ένα πρόβλημα.

5. Ανάπτυξη δεξιοτήτων των μαθητών  που θα συμβάλλουν στη διαμόρφωση ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων και στην εξέλιξή τους σε υγιείς και ενεργούς πολίτες.

Υπεύθυνες καθηγητές

  • ΣΑΠΦΩ ΧΡΙΣΤΙΝΑΚΗ,  ΠΕ11  Φυσικής Αγωγής
  • ΜΙΡΑΝΤΑ ΣΚΥΛΟΥΡΑΚΗ ΠΕ    Καλλιτεχνικών
  • ΒΕΝΕΤΙΑ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ,  ΠΕ02  Φιλολόγων

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης