Συνέδριο Νεολαίας για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση

Παράλληλα με το 11ο Παγκόσμιο Συνέδριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην Πράγα έγινε και το Συνέδριο Νεολαίας για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση με τη συμμετοχή 120 νέων από πολλές χώρες.
Οι παρουσιάσεις των ομάδων των νέων στην Ολομέλεια την τρίτη ημέρα ήταν εντυπωσιακές: Θεατρικό παιχνίδι, βίντεο, εξαίρετα κείμενα, κόμικς κι έργα τέχνης που δημιούργησαν.
Μια ομάδα νέων μάλιστα κατάφερε να σηκώσει τραγουδώντας σε κοινό χορό ολόκληρο το Συνέδριο, εκατοντάδες άτομα, σε έναν κύκλο!
Εκπρόσωποι από το Συνέδριο των Νέων για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση συμμετείχαν και στην τελική συζήτηση του Συνεδρίου.
Μίλησαν για το «οικολογικό άγχος», την αγωνία για το μέλλον που καταλαμβάνει πολλούς νέους της εποχής μας, όταν βλέπουν την κλιματική κατάρρευση, τα ακραία καιρικά φαινόμενα, την υπερθέρμανση του πλανήτη, την απώλεια της βιοποικιλότητας και την εξαφάνιση πολλών ειδών. Αναρωτιούνται τι κόσμο παραλαμβάνουν από τις προηγούμενες γενιές και ποιο θα είναι το μέλλον, όσο δεν αντιμετωπίζονται αυτά τα ζητήματα.
Στα μεγάλα θέματα που έθεσαν ήταν:
  • το ζήτημα της «κλιματικής / οικολογικής δικαιοσύνης«, καθώς φτωχότεροι άνθρωποι και περιοχές πλήττονται περισσότερο από την οικολογική / κλιματική κρίση.
  • την έκκληση να συμπεριλαμβάνονται πλέον οι ίδιοι οι νέοι στη λήψη των αποφάσεων, μιας και τους αφορούν. «Δε μας βλέπουν, δε μας ακούν, δε μας παίρνουν στα σοβαρά«, τόνισε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος των νέων από τη Γαλλία.

Έξω δε από την αίθουσα της Ολομέλειας έγινε και μια μίνι έκθεση ζωγραφικής, κόμικ, έργων τέχνης που δημιουργήθηκαν στο Συνέδριο των Νέων. Ορισμένα από αυτά τα έργα μπορείτε να τα δείτε παρακάτω.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης