Συνέντευξη από την κυρία Εύη Καρούνια: Φιλόλογος και Υπεύθυνη του Ομίλου Ανάγνωσης και Δημιουργικής Γραφής

1.Τι προσόντα πιστεύετε πως πρέπει να διαθέτει κάποιος για να ακολουθήσει την φιλολογική κατεύθυνση;

Τα προσόντα που πρέπει να διαθέτει κάποιος ,κατά τη γνώμη μου ,για να ακολουθήσει την κατεύθυνση αυτή είναι η αγάπη για τη μελέτη της ελληνικής γλώσσας και η επιθυμία για τη διατήρηση και τη μετάδοσή της. Επίσης, η λογοτεχνία να αποτελεί πρόκληση για τον/την φιλόλογο και να θέλει να τη διερευνήσει  με κάθε τρόπο.

2.Τι σας ώθησε στο να ακολουθήσετε αυτήν την καριέρα; Κατά πόσο σας επηρέασαν άτομα του κοντινού σας περιβάλλοντος;

Η αγάπη για τη διδασκαλία και  τα παιδιά με κατεύθυναν στην επιλογή αυτού του επαγγέλματος. Από πολύ μικρή ήθελα να ασχοληθώ με την σχολική τάξη, με το να μεταδώσω στους μαθητές τα όνειρά μου για έναν καλύτερο κόσμο με συνεργασία, φιλότιμο και ευαισθησίες. Φυσικά ,μέσα από τη μελέτη των αρχαίων και νέων ελληνικών και όλων των αρχών που προκύπτουν από αυτά.

Κάποιες φιλόλογοί μου στο σχολείο οπωσδήποτε συντέλεσαν στην απόφασή μου γι’ αυτήν την επιλογή.

3. Αν δεν ήσασταν καθηγήτρια, ποιο θα ήταν ένα εναλλακτικό επάγγελμα που θα θέλατε να κάνετε;

Δεν θα ήθελα τίποτα διαφορετικό.

4. Ποια η σχέση σας με τους μαθητές;

Με σεβασμό και ενδιαφέρον τους αντιμετωπίζω και προσπαθώ να κατανοώ τις ανησυχίες  και τις ανάγκες τους. Επιδιώκω να τους μεταδώσω γνώσεις και αρχές  και ελπίζω ότι  τα καταφέρνω στο βαθμό που ο καθένας θέλει να τις δεχτεί.

5. Ποια σχολή έχετε τελειώσει; Έχετε κάνει κάτι περισσότερο στο θέμα των σπουδών;

Έχω σπουδάσει στη Φιλοσοφική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών ,στο φιλολογικό τμήμα. Δεν έχω σταματήσει να επιμορφώνομαι με κάθε δυνατό τρόπο σε όλα τα σχετικά με την επιστήμη μου αντικείμενα ,καθώς και στις Νέες Τεχνολογίες που είναι απαραίτητες.

 

6. Τι σας οδήγησε στο να επιλέξετε αυτόν τον όμιλο; Ποιοι οι στόχοι σας γι’ αυτόν;  Ποιες οι προσδοκίες σας από αυτόν;

Επέλεξα τον Όμιλο Ανάγνωσης και Δημιουργικής Γραφής ,για να μοιραστούμε τις ανησυχίες και τις δημιουργίες των μαθητών στη Λογοτεχνία, τη μουσική, τη ζωγραφική… Επιδιώκω τα παιδιά του ομίλου να έρχονται σε επαφή με την πεζογραφία, την ποίηση και ο,τιδήποτε μπορεί να τα εμπνεύσει, να επιδράσει θετικά σε αυτά. Θέλω να αντλούν χαρά από όσα κάνουμε στον όμιλο  και να παράγουν ενθουσιασμό με τα έργα τους. Ελπίζω να βοηθά τα παιδιά να γίνονται καλύτερα, να σκέπτονται θετικά και  αισιόδοξα στηριζόμενα στην ομορφιά της λογοτεχνίας.

Επιδίωξή μας, επίσης, είναι να γνωρίσουμε σύγχρονους λογοτέχνες και να μιλήσουμε μαζί τους ,ώστε να μας μεταφέρουν τις εμπειρίες τους.

7.Τι προσόντα πρέπει να έχει κάθε παιδί για να γίνει ένα ενεργό μέλος του ομίλου σας;

Βασικά «προσόντα»: το ενδιαφέρον για τη λογοτεχνία και  η επιθυμία να δημιουργήσει, να συνεργαστεί  αρμονικά με τους άλλους  και να εκφράσει ελεύθερα σκέψεις ,συναισθήματα και προβληματισμούς.

Σας ευχαριστώ για τις ενδιαφέρουσες ερωτήσεις σας!

Συνέντευξη: Φίλιππος Λιώρης

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης