Συνέντευξη από τον κύριο Ιάκωβο Μανωλά, καθηγητή πληροφορικής και μαθηματικών του σχολείου μας!

  • Τι σας έκανε να επιλέξετε το επάγγελμά σας;

Το γεγονός ότι από μικρός έπαιρνα τις λάθος αποφάσεις…. Αλλά τώρα ας σοβαρευτούμε….

Με ενδιέφερε η πληροφορική ως ένα επιστημονικός κλάδος που αλλάζει συνεχώς και μπορεί να κρατήσει το ενδιαφέρον κάποιου εργαζόμενου. Η εκπαίδευση ήρθε ως αποτέλεσμα μιας σειράς συμπτώσεων.

  • Προτιμάτε τα μαθηματικά ή την πληροφορική;

Τα μαθηματικά έχουν καλύτερο υποστηρικτικό υλικό αλλά θεωρώ ότι με την πληροφορική, εφόσον υπάρχουν τα κατάλληλα μέσα, μπορείς να γίνεις πολύ δημιουργικός. Ως ενίσχυση αυτού που λέω, θα πρότεινα να δείτε το βίντεο που φτιάξαμε φέτος με την ομάδα της εκπαιδευτικής ρομποτικής του δημοτικού (πατήστε Αστερομάδα 2023 – YouTube). Εκτιμώ ότι είναι η καλύτερη δουλειά που έχω κάνει ποτέ ως εκπαιδευτικός.

  • Θέλατε από μικρός να ακολουθήσετε αυτό το επάγγελμα;

Χαχαχαχ….Όχι, ήθελα να γίνω μοντέλο, αλλά κάποια στιγμή πήρα κιλά και δεν μπόρεσα να προχωρήσω στην καριέρα μου… Σοβάρά τώρα: Όχι, δεν το είχα σκεφτεί, στις αρχές του Λυκείου ήθελα να γίνω πιλότος στην πολεμική αεροπορία, στο τέλος του Λυκείου ήρθε η επιλογή για την πληροφορική.

  • Τι άλλες ασχολίες έχετε; 

Είμαι στο τελευταίο έτος της σχολής Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, παρακολουθώ αυτή τη στιγμή τρία επιμορφωτικά προγράμματα, δουλεύω ως εκπαιδευτής σε Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης, είμαι προπονητής σε ομάδες εκπαιδευτικής ρομποτικής που συμμετάσχουν σε Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που διοργανώνει ο WRO, διατηρώ ένα κανάλι στο youtube για να ανεβάζω βίντεο που δημιουργώ.

  • Τι άλλα πτυχία έχετε;

Το πρώτο μου πτυχίο είναι από το τμήμα Πληροφορικής του ΤΕΙ Αθήνας, το πρώτο μεταπτυχιακό είναι από το Πανεπιστήμιο της Limoge στα Γραφικά Υπολογιστών, το δεύτερο μεταπτυχιακό είναι στην Εκπαίδευση Ενηλίκων και φέτος περιμένω να τελειώσω το δεύτερο προπτυχιακό, που είναι Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών. Το όνειρό μου; :) να ανοίξω ένα τυροπιτάδικο, για να τρώω ελεύθερα τις τυρόπιτες που θα φτιάχνω….

  • Πώς πήρατε την απόφαση να δουλέψετε σε σχολεία;

Μια σειρά από συγκυρίες με οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.

  • Ποιο είναι το αγαπημένο μέρος της δουλειάς σας;

Όταν έχω διάλειμμα και μπορώ να τσιμπήσω μια τυρόπιτα… Αλλά κυρίως η επικοινωνία με τα παιδιά, όταν στο τέλος της μέρας φεύγεις ευτυχισμένος από το σχολείο πιστεύοντας ότι βοήθησες, έστω και λίγο, στην εξέλιξη των παιδιών.

  • Αν δεν ήσασταν καθηγητής, ποιο θα ήταν ένα εναλλακτικό επάγγελμα που θα θέλατε να κάνετε;

Ηθοποιός, δεν είναι τυχαίο ότι οι γνωστοί με φωνάζουν Brad Pit των Βαλκανίων… αλλά ας προσγειωθώ τώρα….Μηχανικός αυτοκινήτων, αρχιτέκτονας, προγραμματιστής

  •  Πώς νιώθετε που οι μαθητές θα σας νικήσουν στα challenges;

Δεν θα με νικήσει κανένας…

  • Τι ομάδα είστε;

Ο+

Αλλά αν εννοείτε ομάδα αθλητική…Δεν είμαι, θεωρώ τις ομάδες επιχειρήσεις που δεν αξίζει να χάνει κανείς το χρόνο του μαζί τους.

 Σας ευχαριστούμε θερμά για τη συνέντευξη!!!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης