Συνέντευξη από την κυρία Κασσάνδρα Ρούσσου, κοινωνιολόγο

  • Κυρία Ρούσσου, ποιες είναι οι σπουδές σας;

Σπούδασα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στο τμήμα Κοινωνιολογίας και συνέχισα στη ΣΕΛΕΤΕ με παιδαγωγικές σπουδές.

  • Τι σας παρότρυνε να επιλέξετε το συγκεκριμένο επάγγελμα;

Η αγάπη μου για τα παιδιά, το δέσιμο και η σχέση εμπιστοσύνης που αναπτύσσεται ανάμεσα στο δάσκαλο και τον μαθητή, η καθημερινή ανανέωση που σου προσφέρει η επαφή σου με το σχολικό περιβάλλον αλλά και η χαρά και η ευθύνη για τον άνθρωπο που διαμορφώνεις, ήταν κάποιοι από τους παράγοντες που καθόρισαν την επιλογή μου.

  • Είχατε σκεφτεί από μικρή να ακολουθήσετε αυτό το επάγγελμ;

Θαύμαζα τους δασκάλους μου και είχα πολλά σπουδαία πρότυπα για να ταυτιστώ αλλά η επιλογή μου ωρίμασε όταν ήμουν στο λύκειο.

  • Μετανιώσατε ποτέ για την επιλογή σας;

Δεν θα υποστηρίξω ότι η καθημερινότητα η εργασιακή είναι πάντα εύκολη και ξέγνοιαστη γιατί αυτό απέχει πολύ από την αλήθεια. Οι συνθήκες μεταβάλλονται και μαζί με αυτές οι ρόλοι μας, οι προσδοκίες των άλλων από εμάς, η εκπαίδευση και οι γνώσεις  με τις οποίες συνεχώς πρέπει να εφοδιαζόμαστε αλλά και οι ίδιοι οι μαθητές μας. Οι όποιες δυσκολίες όμως και προκλήσεις προκύπτουν δεν μπορούν να επισκιάσουν τη χαρά και την ικανοποίηση που νιώθω ασκώντας το συγκεκριμένο επάγγελμα…

  • Πώς επιλέξατε να διδάξετε σε σχολείο;

Οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ήταν ανέκαθεν η πρώτη επιλογή μου. Πιστεύω ότι η όποια συνεισφορά μου και συμβολή μου θα έπρεπε να είχε το σχολείο ως χώρο δράσης. Εκεί ακολουθούμε κανόνες αλλά συγχρόνως είμαστε κι ελεύθεροι, διδάσκουμε αλλά μέσα από την αλληλεπίδραση αντλούμε κι εμείς χαρά, γνώση και τελικά ολοκληρωνόμαστε.

  • Τι ήταν αυτό που σας άρεσε στο Πανεπιστήμιο;

Η ελευθερία του, οι φοιτητικοί σύλλογοι και η δράση τους, οι ζωηρές συνελεύσεις στα ασφυκτικά γεμάτα αμφιθέατρα , η πολιτικοποίηση των νέων, τα τόσα πολλά κι ενδιαφέροντα διδακτικά αντικείμενα.

  • Το επάγγελμα αυτό ήταν η πρώτη σας επιλογή;

Η σχολή αυτή ήταν η πρώτη επιλογή μου κι όταν η εκπαίδευση έγινε εργασιακή επιλογή μετά το τέλος των σπουδών μου ήμουν πραγματικά ευτυχισμένη.

  • Τι σας αρέσει πιο πολύ στο επάγγελμά σας;

Να βλέπω το αδιάφορο βλέμμα των παιδιών να ζωντανεύει και να προσηλώνεται, να τους ξυπνούν απορίες κι ερωτηματικά και να μου χαρίζουν μια εγκάρδια και χαμογελαστή καλημέρα…

Σας ευχαριστούμε πολύ για αυτή τη συνέντευξη!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης