Η αθλητική ημέρα: Μία ημέρα αφιερωμένη στη χειροσφαίριση

Η ημέρα αθλητισμού είναι εκείνη η ημέρα, που μπορεί να δώσει μια ιδέα σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, τι σημαίνει αθλητισμός!

ΗΑ2

Συνήθως αυτή την ημέρα τα παιδιά πηγαίνουν με το σχολείο τους κάποια εκπαιδευτική επίσκεψη σε κάποιες αθλητικές εγκαταστάσεις και ασχολούνται όλη την ημέρα με οργανωμένες αθλητικές δράσεις! Εμείς φέτος πήγαμε σε αθλητικό κέντρο στο Ίλιον και ο καθηγητής φυσικής αγωγής του σχολείου είχε οργανώσει αθλητικούς αγώνες μεταξύ των τμημάτων στο handball, δηλαδή στη χειροσφαίριση.

ΗΑ3

Την ημέρα αυτή όλα τα παιδιά ενθαρρύνονται να ασχοληθούν με διάφορα αθλήματα, από τα πιο συνηθισμένα μέχρι τα πιο ασυνήθιστα! Όλο αυτό ξυπνά σε όλα τα παιδιά πολύ όμορφα συναισθήματα. Την ημέρα αυτή οι μαθητές και μαθήτριες δεν συναγωνιστήκαμε απλά σε ομαδικό επίπεδο στον αγωνιστικό χώρο, αλλά κατανοήσαμε την ανάγκη για βελτίωση της ζωής μας μέσω της φυσικής δραστηριότητας. Γιορτάσαμε τον αθλητισμό ως μέσο για να αναπτυχθεί τόσο το σώμα όσο και το πνεύμα μας και ενθαρρυνθήκαμε να ενσωματώσουμε τη φυσική δραστηριότητα στην καθημερινή μας ζωή.

 

Στις ημέρες μας ο αθλητισμός συνδέεται πολλές φορές με τη βία, την ασέβεια και το μίσος ανάμεσα στους ανθρώπους. Εμείς δώσαμε όμως με το παράδειγμά μας μία τελείως διαφορετική εικόνα! Δείξαμε ότι ο αθλητισμός.ενθαρρύνει τη συνεργασία, την ομαδικότητα και την ανάπτυξη αξιών στους μαθητές. Αυτή η ημέρα μας υπενθυμίζει ότι ο αθλητισμός δεν είναι μόνο για την απόλαυση της νίκης, αλλά και για τη διαμόρφωση του χαρακτήρα και την προώθηση της υγείας και της ευημερίας μας.

Λαμπρινή Δ., Σάββας Μ.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης