Ποιο λειτουργικό σύστημα μου ταιριάζει καλύτερα;

Υπάρχουν πολλά και διαφορετικά λειτουργικά συστήματα (Operating Systems) που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε υπολογιστές. Τα τρία κύρια συστήματα είναι: Windows, MacOS, και Linux. Και τα τρία έχουν διαφορετικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα ανάλογα με τους σκοπούς που θέλετε να επιτύχετε. Ελπίζω αυτό το άρθρο να σας βοηθήσει να διαλέξετε ποιο είναι το καλύτερο OS για εσάς.

Το πρώτο και πιο βασικό λειτουργικό σύστημα είναι τα Windows. Τα Windows είναι το πιο κοινά χρησιμοποιημένο λειτουργικό σύστημα, με πάνω από 1,4 δισεκατομμύρια υπολογιστές με κάποια μορφή Windows εγκατεστημένα. Τα Windows μπορούν να εγκατασταθούν σε κάθε μορφή υπολογιστή (εκτός από αυτούς φτιαγμένους από την Apple). Τα περισσότερα προγράμματα φτιάχνονται για τα Windows, οπότε τα περισσότερα προγράμματα δουλεύουν σε αυτά. Η εμφάνιση των Windows είναι απλή, κατάλληλη για τον κοινό καταναλωτή που δεν έχει εμπειρία από υπολογιστές και κώδικα. Όμως έχουν και μειονεκτήματα. Οι νεότερες εκδόσεις Windows είναι φορτωμένες με  με άχρηστες εφαρμογές που «τρώνε» την μνήμη και τη RAM. Επιπλέον η Microsoft, η εταιρία που παράγει τα Windows, απαιτεί πολλά προσωπικά δεδομένα για να λειτουργήσουν τα Windows και επιβάλει τις δικές της εφαρμογές πάνω στον χρήστη, που μπορεί να αποτελεί μεγάλο πρόβλημα για χρήστες υπολογιστών που νοιάζονται ιδιαίτερα για τη ιδιωτικότητα τούς στο διαδίκτυο.

Το MacOS έχει πολύ διαφορετικά μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα από τα Windows. Αντίθετα με τα Windows και το Linux, το MacOS δεν μπορεί να εγκατασταθεί στον οποιοδήποτε υπολογιστή. Έρχεται προεγκατεστημένο σε όλα τα Mac και Macbooks που παράγονται από την Apple. Αυτό επιτρέπει στο MacOS και τα εξαρτήματα των Mac να δώσουν μαζί τη βέλτιστη απόδοση, καθώς φτιάχνονται από την ίδια εταιρία. Έχει επίσης πολύ δυνατότερη άμυνα έναντι των ιών και από άλλα είδη Malware. Δυσκολίες προκαλεί για τους χρήστες των Mac το γεγονός ότι, καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν Windows, εκδοχές εφαρμογών για Mac συνήθως βγαίνουν και ενημερώνονται αργότερα από τις αντιπρόσωπούς των στα Windows. Τα Mac και Macbooks είναι συνήθως πιο ακριβά από τους άλλους αντίστοιχους υπολογιστές και έχουν λιγότερες επιλογές προσωποποίησης από τα Windows και ιδιαίτερα το Linux. Όλοι αυτοί οι παράγοντες σημαίνουν ότι το MacOS δεν είναι το πιο κατάλληλο για τον απλό χρήστη υπολογιστών αλλά για αυτούς που θέλουν να έχουν την μεγαλύτερη απόδοση που γίνεται από τη συσκευή του, και για αυτούς που τους αρέσουν γενικά τα προϊόντα της Apple.

Το Linux είναι το τελευταίο λειτουργικό σύστημα που θα   δούμε σήμερα. Ή μάλλον τα καλύτερα, καθώς το Linux έχει την μεγαλύτερη δυνατότητα
εξατομίκευσης από όλα τα άλλα OS. Βέβαια, αυτή η εξατομίκευση γίνεται μέσα από

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης