Η τούρτα πλέον αρέσει σε όλους. Άλλες φορές την τρώμε άλλες φορές την πετάμε στα πρόσωπα ανθρώπων (ονόματα δε λέμε, οικογένειες δε θίγουμε). Όλοι έχουμε προσπαθήσει να την φτιάξουμε άλλα δεν πήγε πολύ καλά αυτό. Συνήθως ή έβγαινε σκέτο παντεσπάνι με σοκολάτα ή τούρτα που δεν είχε σχήμα τούρτας ή ήταν υπερβολικά πικρή. Όπως και να έχει αυτήν την τούρτα την φάγαμε για να μην στεναχωρήσουμε την μητέρα μας όπου την έφτιαξε. Αν είστε από αυτούς που θέλετε συνέχεια τούρτα τότε συνεχίστε να διαβάζετε για να ανακαλύψετε την συνταγή αυτού του υπέροχου γλυκού.
Υλικά
Για την τούρτα:
- 2 έτοιμα παντεσπάνια (για να γίνει η ζωή σας πιο εύκολη)
- 500 γραμμάρια κουβερτούρα
- 300 γραμμάρια γάλα αγελάδας
- 400 γραμμάρια κρεμούλα γάλακτος , που έχει χτυπηθεί με σαντιγί
Για το σιρόπι:
- Μισή κούπα νερό ( όχι παραπάνω)
- Τρία κουτάλια τις σούπας με ΓΛΥΚΙΑ ζάχαρη (γιατί θέλουμε να είναι γλυκιά η τούρτα μας)
- Μια κουταλιά σούπας κακάο
- πουράκια , για διακόσμηση
Διαδικασία
- Λοιπόν για το σιρόπι , ρίχνουμε τα υλικά του ( εκτός από τα πουράκια) σε ένα μπρίκι και τα ανακατεύουμε για να γίνουν ένα , το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να κοχλάζει. Ύστερα το βγάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Σιροπιάζοπιάζουμε τα παντεσπάνια με το σπιτικό μας σιρόπι με πινέλο
Πηγές
- https://www.gastronomos.gr/syntagh/klasiki-kai-agapimeni-toyrta-sokolatas/163416/