Πρόκληση για τους εφήβους…

Μία ακόμα πρόκληση για τους εφήβους στη σημερινή εποχή είναι το κάπνισμα και το αλκοόλ .Αποτελούν μια μεγάλη μόδα σε αυτήν την κοινωνία ειδικά σε αυτές τις ηλικίες προκαλώντας μεγάλη εξάρτιση.

Λόγοι

Σε αυτές τις ημέρες όλος αυτός ο εθισμός ξεκινάει από λανθασμένα συναισθήματα, χαμηλή αυτοπεποίθηση και συγκέντρωση, παρασυρμό από συνομήλικους αλλά και από μεγάλη πίεση από τον κοινωνικό τους περίγυρο. Ενώ πολλές φορές αποτελεί συνήθεια για τους νέους, απόλαυση αλλά μπορεί να γίνει και μια τυχαία επιλογή χωρίς να το καθορίσουν(προσωπικό παράδειγμα στο χωριό με μπουκάλι ούζου).

Επιπτώσεις

Οι επιπτώσεις του αλκοόλ είναι εμφανής όχι μόνο στο σχολικό και οικογενειακό περιβάλλον αλλά οδηγεί και σε παραβατικές συμπεριφορές. Αρχικά, δημιουργεί υπερβολικές επιθέσεις και αποξένωση από τους συγγενείς. Ταυτόχρονα μειώνει τις επιδόσεις στο σχολείο αλλά και τη ψυχαγωγία σε όλα τα επίπεδα. Έτσι επίσης προκαλούνται πολλά αυτοκινητικά ατυχήματα, πτώσεις αλλά και αρκετές περιπτώσεις πνιγμού.

Μερικά Στατιστικά

Το 15% των εφήβων (11-15 ετών) καταναλώνει αλκοόλ στο διάστημα μιας εβδομάδας.

Το 61% θεωρούν φυσιολογικό να δοκιμάσουν

Το 26% θεωρούν ότι μπορούν να το κόψουν όποτε θέλουν.

Η πορεία αυτή είναι αναστρέψιμη και μέσα σε 2-6 εβδομάδες διακοπής ο εγκέφαλος προσαρμόζεται ξανά στην προηγούμενη χωρίς νικοτίνη κατάσταση.

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης